Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση στα δικαστήρια

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, σήμερα Πέμπτη στις 9 π.μ., διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να απαντήσουν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και παράλληλα να υπερασπιστούν τη μάχη που έδωσαν για να ξεμπερδέψει η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση από τη νοθεία και τις παρανομίες.

Θυμίζουμε πως σήμερα εκδικάζεται στο Εφετείο Πατρών η προσφυγή της ομάδας Καραγεωργόπουλου - Νικολάου ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Σχολιάζοντας το θράσος των εργατοπατέρων, που μιλούν για την ανάγκη «δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των σωματείων στο ΕΚ Πάτρας», υπενθυμίζει ότι ήταν οι ίδιοι που πέταγαν «με εντολή προέδρου» κλαδικά συνδικάτα, επιστράτευαν μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα, δεν έφεραν ποτέ τον έλεγχο των αντιπροσώπων για συζήτηση και έγκριση από τη διοίκηση, αλλοίωναν το συσχετισμό με νόθες αρχαιρεσίες και έγραφαν ανύπαρκτα σωματεία στο μητρώο του Εργατικού Κέντρου. Σχολιάζει ακόμη πως εκτός από τις παρατυπίες και νοθείες - με εργαζόμενους από την άλλη άκρη της χώρας να ψηφίζουν για το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ναυτεργάτες που με εξώδικα διαψεύδουν ότι ψήφισαν ποτέ στο σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και νεκρούς ψηφίσαντες - δεν έχουν να επιδείξουν την παραμικρή παρέμβαση για κανένα πρόβλημα των εργαζομένων, καμία κινητοποίηση, απεργιακή συγκέντρωση ή αγώνα σε κάποιο χώρο δουλειάς. Αντίθετα, είχαν κάνει το Εργατικό Κέντρο παραμάγαζο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και της εργοδοσίας.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να αξιοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια και να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. «Οι εργαζόμενοι της Πάτρας τούς γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γι' αυτό και τους πέταξαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας», τονίζει, απευθύνοντας «πλατύ κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στα σωματεία τους, τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα που μπορούν σήμερα να αποτελέσουν πυρήνες αντίστασης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ