Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ
Σύμβαση στα μέτρα της εργοδοσίας υπερψήφισε η πλειοψηφία της ΟΜΕ

Την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΜΕ ΟΤΕ, που ανέλαβε για μια ακόμα φορά να κάνει τη δουλειά της εργοδοσίας, υπερψηφίζοντας μια Συλλογική Σύμβαση «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της, παρά τις αποφάσεις των ίδιων των εργαζομένων που έχουν απορρίψει τους όρους της, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ.

Η εν λόγω απαράδεκτη ΣΣΕ υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας [ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) - ΑΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ - ΑΚΕ ΠΑΣΕ], με τη βοήθεια που πρόσφεραν όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της «Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

«Η υπογραφή της ΣΣΕ γίνεται σε μια περίοδο που η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ, έχει βγει για τα καλά στην αντεπίθεση», σημειώνει η ΕΣΚ. Οπως εξηγεί, μεγαλοστελέχη του ομίλου «γυρίζουν σε χώρους δουλειάς εκβιάζοντας και απειλώντας εργαζόμενους σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον», αξιοποιώντας ως μέσο τρομοκράτησης τη μεταφορά σε θυγατρικές. Παράλληλα, εργαζόμενοι «έχουν κληθεί από την εργοδοσία να αποφασίσουν και να απαντήσουν μέσα σε 4 μέρες αν δέχονται να παραιτηθούν παίρνοντας αυξημένη αποζημίωση!». Οι σχετικοί εκβιασμοί «έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που απειλείται άμεσα η ψυχική και η σωματική υγεία των εργαζομένων», προειδοποιεί η ΕΣΚ.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, «η διοίκηση της Ομοσπονδίας υπογράφει ΣΣΕ για να επιτύχει "εργασιακή ειρήνη"», ενώ διαφημίζει ότι στους όρους της θα υπάρχει «πλήρης περιγραφή» του Προεδρικού Διατάγματος 240/2006, το οποίο προβλέπει διαβούλευση για οποιαδήποτε μεταβολή τυχόν αποφασιστεί από την εταιρεία. «Το ΠΔ 240 είναι έτσι κι αλλιώς σε ισχύ, αλλά η εργοδοσία το γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και απειλεί τους εργαζόμενους. Απειλείται η υγεία των εργαζομένων από την εργοδοσία και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μιλάνε για εργασιακή ειρήνη!», σχολιάζει η ΕΣΚ.

Οσον αφορά τους μισθολογικούς όρους, «τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας είπαν ότι δεν μπορεί να υπογραφούν αυξήσεις για τους εργαζόμενους με προσωπική διαφορά», αναπαράγοντας «ό,τι λέει και η εργοδοσία».

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, η ΕΣΚ κάλεσε για μια ακόμη φορά την πλειοψηφία της ΟΜΕ να μην υπογράψει την απαράδεκτη συμφωνία. Σε μια ύστατη προσπάθεια προστασίας των εργαζομένων, τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι απειλές και οι εκβιασμοί πριν την υπογραφή οποιουδήποτε κειμένου. «Επειδή η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ απέρριψε και αυτή την πρότασή μας, καλούμε τους εργαζόμενους που έδωσαν τη μάχη της απεργίας με συλλογικούς όρους μέσα από μαζικές διαδικασίες, να συνεχίσουν στην ίδια ρότα ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας», σημειώνει η ΕΣΚ. Ξεκαθαρίζει ότι οι δυνάμεις της θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους και καλεί τις Τοπικές Διοικούσες Επιτροπές των σωματείων και τις κατά τόπους απεργιακές επιτροπές να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί απάντηση με συλλογικούς όρους στην επίθεση της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ