Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Αγωνιστικές δράσεις μπροστά στην απεργία

Με 24ωρη απεργία την Τρίτη 11/2 απαντάνε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για εκποίηση της επιχείρησης. Τη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην πύλη, ενώ καλούνται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση όλα τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής που έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Αν στο μεταξύ η κυβέρνηση προχωρήσει στην ψήφιση τροπολογίας που θα επιβάλει την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τότε η απόφαση των εργαζομένων είναι να πάνε την ίδια στιγμή σε απεργία.

Η απεργία συνδυάζεται επίσης με άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις που ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες, προκειμένου να αναδείξουν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ και να προετοιμάσουν την επιτυχία της απεργιακής μάχης.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ΔΣ των επιχειρησιακών Σωματείων και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία και αύριο στα γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα. Στις παρεμβάσεις καλούνται να συμμετάσχουν τα σωματεία του νομού.

Η απεργία και οι υπόλοιπες αγωνιστικές πρωτοβουλίες αποφασίστηκαν ομόφωνα από τα ΔΣ των Σωματείων της επιχείρησης και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, ενώ στη συνέχεια επικυρώθηκαν από τη μαζικότατη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε την περασμένη Τρίτη στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Τα παραπάνω πλαισιώνονται και από άλλες αγωνιστικές δράσεις, με εξορμήσεις στις περιοχές γύρω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, καθημερινές συσκέψεις του Συνδικάτου Μετάλλου με εργαζόμενους και κατοίκους κ.ά.

Παρέμβαση της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ για να μη γίνει η απεργία

Οι αγωνιστικές διαθέσεις και αποφάσεις των εργαζομένων έχουν ανησυχήσει την κυβέρνηση και τους επίδοξους επενδυτές, που φοβούνται ότι ο αγώνας αυτός θα βάλει εμπόδια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους.

Η ανησυχία τους και ο φόβος τους εκφράστηκαν με σαφήνεια χτες, όταν η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΛΑΡΚΟ κάλεσε το επιχειρησιακό σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας για να του ζητήσει, με διάφορα προσχήματα, να ματαιωθεί η απεργία της Τρίτης!

Η απάντηση του σωματείου δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από το ότι η απεργία θα γίνει κανονικά.

Στάση εργασίας των εργολαβικών της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στη ΛΑΡΚΟ μέσω της εργολαβικής εταιρείας ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, καθώς για άλλη μια φορά έμειναν απλήρωτοι, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική του εργολάβου. Μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και προειδοποίησαν ότι αν δεν πληρώνονταν χτες, τότε θα κατέβαιναν σήμερα σε απεργία. Κάτω από την αποφασιστική στάση των εργαζομένων και του Συνδικάτου, ο εργολάβος πλήρωσε τελικά χτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ