Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ.-- Ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, Αλί Ακμπαρ Σαλέχι, δήλωσε χτες πως η δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Σολεϊμανί στις αρχές Γενάρη από τις ΗΠΑ «έχει εξασθενήσει» τον αγώνα κατά του «Ισλαμικού Κράτους» στην ευρύτερη περιοχή. Οι δηλώσεις Σαλέχι έγιναν σε συνάντηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ ανακοίνωσε χτες δίωξη σε βάρος τεσσάρων Κινέζων αξιωματικών για τη διαδικτυακή κλοπή προσωπικών δεδομένων 145.000.000 Αμερικανών τα οποία διατηρούσε σε αρχεία της η αμερικανική εταιρεία «Equifax» το 2017. Ο Μπαρ χαρακτήρισε την υπόθεση «μία από τις μεγαλύτερες πειρατείες δεδομένων στην Ιστορία», προειδοποιώντας την κινεζική κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να άρουν την ανωνυμία στο ίντερνετ και να βρουν «τους πειρατές που η χώρα σας αναπτύσσει τακτικά εναντίον μας».

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Μακελειό σημειώθηκε σε εμπορικό κατάστημα στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης, όπου ένας 34χρονος στρατιωτικός κλείστηκε κρατώντας πολλούς ομήρους και πυροβολώντας θανάσιμα 26 άτομα. Μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας και του στρατού, ο δράστης εξουδετερώθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κίνητρά του ήταν «προσωπικά» και είχαν σχέση με την αγοραπωλησία ενός σπιτιού, στην οποία θεώρησε ότι εξαπατήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ