Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ενδοοικογενειακά» καβγαδάκια ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στον ευρωατλαντικό αχυρώνα

Οι χτεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου (στο TRT) πως «μετά την κρίση των Ιμίων ξεκίνησε ένας μηχανισμός για τη συζήτηση κάποιων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Το συνεχίσαμε όταν ήρθαμε στη διακυβέρνηση. Αυτό πήγαινε καλά μέχρι την κυβέρνηση Τσίπρα», με τον ισχυρισμό πως «τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα έχουν γίνει υπερεθνικιστικά», έδωσαν αφορμή για μια νέα κοκορομαχία στο εσωτερικό, με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται στον κοινό ευρωατλαντικό «αχυρώνα» όπου συγκατοικούν για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης κατά τις «διευθετήσεις» που δρομολογούνται.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο πρώην πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας «διερωτήθηκε» πώς να εκλάβει τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, «ως προσβολή ή ως παράσημο; Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν "προδοτική" Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα», επικαλούμενος ως ένδειξη «πατριωτισμού» την ευρωατλαντική συμφωνία και συνολικά την υπηρέτηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Εσπευσε να απαντήσει με δική του ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, λέγοντας ότι «είναι πρωτοφανές πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου υπουργού, διεκδικώντας την... παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ