Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Νέα συγκέντρωση την Τρίτη

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στους δήμους που συγκεντρώθηκαν χτες, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίησης του θεσμού.

Με κεντρικό σύνθημα «ναι στην τακτοποίηση των συμβασιούχων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις», οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, απαίτησαν από την κυβέρνηση να δοθεί ένα τέρμα στο πρόβλημα των εκτάκτων που υπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να γίνονται πλέον προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού. Επίσης, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην πολιτική εκχώρησης αρμοδιοτήτων των δήμων σε ιδιώτες ή σε δημοτικές επιχειρήσεις. Τα αιτήματα αυτά έθεσε αντιπροσωπεία των εργαζομένων σε υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου, ενώ αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Οι εργαζόμενοι πάντως, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους όσο η κυβέρνηση κωφεύει στα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους ΟΤΑ (η πλειοψηφία των μελών της εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων) πραγματοποιεί στις 14 και 15 του μήνα 48ωρη απεργία, διεκδικώντας ανάμεσα σε άλλα να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2001 και να τακτοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Πρόκειται για επανάληψη των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία στα τέλη του Οκτώβρη και ανέστειλε μετά από σχετική υπόσχεση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ