Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ
«Στάχτη στα μάτια» από νέα ανακοίνωση για το Παλαιστινιακό...

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Νέα ανακοίνωση - ευχολόγιο για την εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό στη βάση των δύο κρατών στα σύνορα του 1967 εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποφεύγοντας κάθε άμεση αναφορά στο αμερικανικό σχέδιο περί «συμφωνίας του αιώνα».

Το ανακοινωθέν, που βασίστηκε σε πρόταση του Βελγίου που έχει αυτόν το μήνα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκφράζει υποκριτικά «βαθιά ανησυχία» για τις «βίαιες ενέργειες» κατά του παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές. Προηγήθηκε ενημέρωση του σώματος από τον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ. Ο Μλαντένοφ από τη μία καταδίκασε τη ρίψη ρουκετών στο νότιο Ισραήλ από παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα και από την άλλη έκανε «αιχμηρές» αναφορές στις κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων και στην αρπαγή εδαφών από τις κατοχικές δυνάμεις και τους Εβραίους εποίκους, οι οποίοι εντείνουν την κατοχή παλαιστινιακής γης.

Παράλληλα, χτες ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ Μάλκι, συμμετέχοντας στην 43η σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη, συνάντησε αρκετούς ομολόγους του από χώρες της ΕΕ ενημερώνοντάς τους για τις παλαιστινιακές θέσεις μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου των ΗΠΑ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων. Τους ενημέρωσε επίσης για τα νέα σχέδια της κυβέρνησης του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την ανέγερση 3.500 κατοικιών Εβραίων εποίκων στον τομέα Ε1 της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ζητώντας να τα καταδικάσουν... Ωστόσο, πέρα από δηλώσεις συμπάθειας, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχους δεν φάνηκε πως εξασφάλισε κάτι παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ