Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
«Ούτε να είχαμε συνεννοηθεί»...

Τραγέλαφος η φιέστα με εκπροσώπους κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

O τραγέλαφος που οργάνωσε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποτυπώθηκε και στην περιβόητη φιέστα που είχε διαφημίσει με τις ομιλίες πολιτικών αρχηγών (τελικά συμμετείχε μόνο η Φ. Γεννηματά) και εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίες διεξήχθησαν σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα - ξεχωριστή από την αίθουσα του συνεδρίου - με λιγοστούς εργατοπατέρες να πασχίζουν να κρατήσουν τα προσχήματα.

Οι παρεμβάσεις που έκαναν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Π. Πικραμμένος, και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επιβεβαίωσαν πως ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει στην επιχείρηση στοίχισης των εργαζομένων πίσω από τους αντιλαϊκούς στόχους του κεφαλαίου.

«Ούτε να είχαμε συνεννοηθεί!», ανέφερε χαρακτηριστικά εκ μέρους της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρός της, Π. Πικραμμένος, σχολιάζοντας την ομιλία Παναγόπουλου που είχε προηγηθεί, «δίνοντας» απροκάλυπτα την πλήρη σύμπλευση κυβέρνησης - εργατοπατέρων και αποθεώνοντας την αξία των «κοινωνικών διαλόγων» για το μάντρωμα των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου για μια «ισχυρή, ανταγωνιστική Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν είπε κουβέντα για την αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης που βιώνουν οι εργαζόμενοι, βγαίνοντας μόνο να ζητήσει... την καθιέρωση ηλεκτρονικού συνδικαλιστικού βιβλιαρίου (σε άμεση διασύνδεση με τα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για το φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων), τάχα για να φανεί ποιος πραγματικά εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, όπως είπε μιλώντας ενώπιον λιγοστών εργατοπατέρων, την ίδια ώρα που έξω από το χώρο του συνεδρίου εξακολουθούσαν να διαδηλώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συνδικάτα...

Η δε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, πλάθοντας μια... μαγική εικόνα, εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των εργαζομένων, διαφημίζοντας νομοθετικές προτάσεις του κόμματός της για μια σειρά από πλευρές της αντιλαϊκής επίθεσης στις οποίες το ΠΑΣΟΚ έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως το χτύπημα των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού, η απαξίωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ.ά.

Αντίστοιχα δήλωσε υποκριτικά ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των ναυπηγείων, των τραπεζών και άλλων χώρων δουλειάς, στους οποίους οι σημερινές αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους έχουν την καθοριστική κυβερνητική σφραγίδα και του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε μάλιστα την κατάργηση του νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, τον οποίο η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έβγαλε λάδι, λέγοντας ότι «γίνεται πολύ κακό για το τίποτα» και πολεμώντας μέχρι τέλους την απεργία των εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ