Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκλεισμοί δημοσιογράφων για να μείνει το «συνέδριο» στο σκοτάδι

Καψόνια και στους δημοσιογράφους για να μην καταγράψουν τα αίσχη της ηγετικής ομάδας

Με «face control» από την αστυνομία και τους εργατοπατέρες έγινε η είσοδος και των δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο
Με «face control» από την αστυνομία και τους εργατοπατέρες έγινε η είσοδος και των δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο
Η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να κρατήσει με κάθε τρόπο στο σκοτάδι τους εργαζόμενους αναφορικά με τις άθλιες μεθοδεύσεις της, να συσκοτίσει το πραγματικό περιεχόμενο της διαπάλης στο συνδικαλιστικό κίνημα, αποτυπώθηκε και στις αποφάσεις να μην επιτρέψει πραγματική δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, οι εργατοπατέρες αφού πρώτα «έκοψαν» μια σειρά από μέσα ενημέρωσης, στα οποία δεν έδωσαν διαπίστευση, αφού απαγόρευσαν την είσοδο σε όλους τους οπερατέρ, τελικά έφτασαν στο σημείο να κρατούν έξω από το χώρο του συνεδρίου για ώρες μετά την έναρξή του ακόμα και τους ελάχιστους δημοσιογράφους που είχαν διαπιστεύσει.

Ακόμα και όταν μετά από ώρες τους άφησαν να μπουν, επιχείρησαν να τους περιορίσουν αποκλειστικά στην κάλυψη της φιέστας με τις ομιλίες πολιτικών κομμάτων, απαγορεύοντάς τους στην πραγματικότητα να καλύψουν το ίδιο το συνέδριο και τη διαπάλη σε αυτό.

Το «κυνήγι» διαπιστευμένων δημοσιογράφων συνεχίστηκε και κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, επιβεβαιώνοντας ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δεν ήθελε με τίποτα τα μέσα ενημέρωσης να μπορούν να καταγράψουν τις καταγγελίες για ανάδειξη δεκάδων αντιπροσώπων με νοθευμένες διαδικασίες και τη συμμετοχή των εργοδοτών, όπως και τις διαδικασίες εξπρές μέσα από τις οποίες τους «νομιμοποίησαν» οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ στο πολύωρο διάστημα που οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είχαν μπλοκαριστεί από τους εργατοπατέρες ακριβώς έξω από το χώρο του συνεδρίου, κατήγγειλε «για μια ακόμα φορά την αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να απαγορεύσει την είσοδο και την πρόσβαση των δημοσιογράφων μέσα στο χώρο του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ ώστε να κάνουν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια τη δουλειά τους. Μόνο όσοι έχουν να κρύψουν και να διαστρεβλώσουν χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους.

Είναι ντροπή αυτή τη στιγμή πολλοί δημοσιογράφοι να βρίσκονται εκτός του Συνεδρίου, να μην μπορούν να μεταδώσουν εικόνα, να μην μπορούν να πάρουν συνεντεύξεις από τους αντιπροσώπους που συμμετέχουν σε αυτό. Η πρόταση της ΔΑΣ που κατατέθηκε με την έναρξη των εργασιών, ώστε να μπουν ελεύθερα όλοι οι δημοσιογράφοι στο χώρο του Συνεδρίου, καταψηφίστηκε ενιαία από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και η πρόταση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και η Αστυνομία από το χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ