Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν τους ξεπλένει τίποτα...

«Δεν τους ξεπλένουν ούτε τα καλύτερα SPA στα πολυτελή ξενοδοχεία»: Αυτό ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, για την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι αποκλείονται τα ΜΜΕ από το «συνέδριο» - παρωδία. Πιο συγκεκριμένα, ξεστόμισε το αμίμητο: «Μη με ενοχλείς τώρα γιατί παίρνω το μπάνιο μου».

Από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης μάλιστα ακούστηκε και το σχετικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δημήτρη Λάππα στο MEGA, με τους συγκεντρωμένους να απαντούν με το σύνθημα: «Παναγόπουλε, ο εργάτης περιμένει, βγες από το ντους, κανείς δεν σε ξεπλένει»...

Τα ευρηματικά συνθήματα, τα σχόλια για τον απόλυτο ξεπεσμό των εργατοπατέρων δεν σταμάτησαν βέβαια στα ...spa του Παναγόπουλου. Κι έτσι, σε μια ακόμα χιουμοριστική παρέμβαση από τη μικροφωνική της συγκέντρωσης μεταφέρθηκε η «έκτακτη ανακοίνωση» μέτρων για τον κορονοϊό, που «ανακοίνωσε» ο υπουργός Υγείας, με τον χώρο του συνεδρίου να ενδείκνυται ως ο πιο ...«αποστειρωμένος χώρος». Και το σχετικό σύνθημα δεν άργησε να βρεθεί από τους διαδηλωτές: «Σε όλους τους αγώνες είσαστε εκτός, είστε του κινήματος ο κορονοϊός».

Οι μαϊμούδες επί σκηνής

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, σε ένα σατιρικό δρώμενο, στην εξέδρα ανέβηκαν και οι μαϊμούδες σύνεδροι, με ρόλους που αποκάλυψαν τον ξεπεσμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Ανάμεσά τους ο «διευθυντής» γνωστού μεγάλου σούπερ μάρκετ, η «διευθύντρια προσωπικού» επιχείρησης που καλούσε τους εργαζόμενους να χαμογελούν για το μισθό των 300 ευρώ και άλλα στελέχη επιχειρήσεων που παριστάνουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η εικόνα των «στελεχών» να παραπονιούνται για το φόρτο εργασίας που έχουν, με το να είναι ταυτόχρονα αφεντικά και «εκπρόσωποι εργαζομένων», προκάλεσε το γέλιο στους συγκεντρωμένους.

Στο τέλος του δρώμενου, οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν την αστυνομία να ανοίξει τον φραγμό για να περάσουν οι μαϊμούδες - «αντιπρόσωποι» και να μπουν στο «συνέδριο» - παρωδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ