Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ
Ο αγώνας συνεχίζεται για συνδικάτα εργατών, ενάντια στην πολιτική της εργοδοσίας, των κομμάτων της, των ανθρώπων της στο συνδικαλιστικό κίνημα

Εκατοντάδες συνδικάτα, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, συνδικαλιστές από κάθε κλάδο και χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν και χτες μια σημαντική, ξεχωριστή μάχη, μέσα και έξω από το συνέδριο - παρωδία που οργάνωσε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Με την αγωνιστική τους παρέμβαση έδωσαν συνέχεια στην πάλη για συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών. Εριξαν στο κενό την προσπάθεια των εργατοπατέρων να αποκλείσουν τις ταξικές δυνάμεις, η οποία εκδηλώθηκε με όργιο αστυνομοκρατίας, με προκλήσεις και απαράδεκτες μεθοδεύσεις πριν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Στην αντίπερα όχθη από τις ζωντανές, μαχητικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, κινήθηκαν σε πλήρη συμφωνία και συντονισμό σε όλα τα επίπεδα οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας σε νέα επίπεδα αθλιότητας, με μονοήμερο «συνέδριο» - εξπρές, με αστυνομία, κλούβες και ΜΑΤ, χωρίς καμία απολύτως συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, με μόνη έγνοια τους το πώς μέσα από μια τέτοια παρωδία θα ανανεώσουν τη «θητεία» τους στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του «κοινωνικού εταιρισμού».

Η χτεσινή μέρα αποτύπωσε για άλλη μια φορά γλαφυρά τους δύο κόσμους στο συνδικαλιστικό κίνημα, την άβυσσο που τους χωρίζει.

Από τη μια μεριά, μάχη με σημαία το αίτημα εκατοντάδων συνδικάτων όλης της χώρας για συνέδριο εργατών έδωσαν οι αντιπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων, εκλεγμένοι μέσα σε συνθήκες διαρκούς μάχης στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, για την οργάνωση των εργαζομένων, απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Στο πλευρό τους διαδήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι που με στάσεις εργασίας και με κάθε τρόπο έφτασαν έξω από το χώρο του συνεδρίου, διαδηλώνοντας ενάντια στις άθλιες μεθοδεύσεις του εργατοπατερισμού.

Από την άλλη, οι άνθρωποι των αφεντικών και των κυβερνήσεών τους, που με τη στήριξη όλων των αστικών επιτελείων και του κρατικού μηχανισμού έφεραν την αστυνομία και τα ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε έναν εργαζόμενο, ούτε ένα πραγματικό σωματείο που να βγει συγκροτημένα και ανοιχτά να τους στηρίξει.

Και πρέπει πραγματικά να ψάξουμε πάρα πολύ στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για να βρούμε συνέδριο της ΓΣΕΕ που οργανώθηκε με τις «πλάτες» της αστυνομίας και τέτοια κινητοποίηση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού, με χιλιάδες εργαζόμενους να διαδηλώνουν απέξω την ίδια ώρα και με εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, καθώς και την τριτοβάθμια οργάνωση των εργαζομένων του Δημοσίου να έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις για στάσεις εργασίας και κινητοποίηση.

Η μάχη που δόθηκε αποτελεί παρακαταθήκη και συνεχίζεται από σήμερα με μεγαλύτερη ορμή, προκειμένου αυτή η πείρα και το πραγματικό περιεχόμενο της αντιπαράθεσης να φτάσουν σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, στους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Απέναντι στα κάθε είδους παπαγαλάκια, απέναντι στη λάσπη, στις συκοφαντίες, στην προσπάθεια διαστρέβλωσης του περιεχόμενου της διαπάλης για τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος, η νέα ξεχωριστή μάχη που δόθηκε από τις ταξικές δυνάμεις δίνει δύναμη για να φουντώσει ακόμα περισσότερο η συζήτηση με τους εργαζόμενους παντού, με κάθε τίμιο συνδικαλιστή, για το τι συνδικάτα έχουμε ανάγκη, για την ενίσχυση της πάλης των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, απέναντι στη διαλυτική - εκφυλιστική δράση των ανθρώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ