Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Συζητάμε με τους εργαζόμενους τη μεγάλη πείρα αυτής της μάχης

«Σήμερα ήταν μια μέρα διαφορετική. Δώσαμε μια μάχη και τη μάχη αυτή για άλλη μια φορά την κερδίσαμε», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους αργά το απόγευμα, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κινητοποίησης. Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτισε ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία που έδωσαν το «παρών» προχωρώντας και σε στάσεις εργασίας.

«Ηταν μια μάχη στην οποία για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ο κοινός βηματισμός του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι μαζί μες στο συνέδριο παρωδία - φαρσοκωμωδία είχαν συναποφασίσει τα πάντα. Ποιοι θα μπουν μέσα, ποιοι θα πάρουν κάρτες, ποιο θα είναι το μητρώο, ποιοι θα ψηφίσουν, τι θα ψηφίσουν», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι όλοι αυτοί νομιμοποίησαν με μια φωνή τους εργοδότες, τους μηχανισμούς τους, τη νοθεία και τη σήψη.

«Εδώ είναι δυο κόσμοι διαφορετικοί. Ο ένας, ο κόσμος της δουλειάς, που δίνει κάθε μέρα μάχες. Και ο άλλος, ο κόσμος αυτών που τα 'χουν βρει μαζί με την κυβέρνηση, μαζί με τον ΣΕΒ», τόνισε και σχολίασε ότι ο δεύτερος έχει ήδη κερδίσει τη θέση του στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος. «Τέτοιοι είναι. Εμείς όμως έχουμε πίσω μας μεγάλη ιστορία. Εχουμε πίσω μας αγωνιστές όπως ο Μήτσος Παπαρήγας, ο Τάσος Τούσης, ο Τατάκης και άλλοι τέτοιοι αγωνιστές, που σήκωσαν το κεφάλι ψηλά, δεν τρόμαξαν, πάλεψαν. Και εμείς έχουμε δηλώσει ότι έτσι θα συνεχίσουμε και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», ξεκαθάρισε.

«Προκαλούσαν και επιδίωκαν με τη στάση τους να μας πετάξουν έξω», υπογράμμισε, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τις προκλήσεις των εργατοπατέρων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. «Χρησιμοποίησαν λάσπη, συκοφαντία, έριξαν χρήμα που τους πλήρωσε ο κρατικός μηχανισμός, η ΝΔ και ο Βρούτσης, για να μας μιλήσουν για τραμπούκους». Παρ' όλα αυτά, «δεν τα κατάφεραν και δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Γιατί 20 χρόνια υπάρχει ταξικό κίνημα, 20 χρόνια υπάρχει ΠΑΜΕ και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Ανοίγουμε τη συζήτηση πλατιά μέσα στην εργατική τάξη

«Ο πόλεμος δεν τελείωσε», είπε ο Γιώργος Πέρρος και κάλεσε τους εργαζόμενους στη μάχη της ενημέρωσης για το «συνέδριο» - τραγέλαφο και της οργάνωσης των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος. «Να μην αφήσουμε χώρο για χώρο που να μην κουβεντιάσουμε με τους εργαζόμενους τι διαμείφθηκε σήμερα εδώ», είναι το κάλεσμα που απηύθυνε. Σκιαγραφώντας την ευθύνη και το καθήκον που αναλαμβάνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σημείωσε τα εξής: «Χρειάζεται να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους, με τα σωματεία. Να ανοίξουμε κουβέντα τι σωματεία θέλουμε, τι συνδικάτα θέλουμε, με ποιον προσανατολισμό. Γιατί αυτή η σήψη και η σαπίλα που υπάρχει, ταιριάζει με τον προσανατολισμό που έχουν».

Στην ίδια κατεύθυνση, υπενθύμισε τα συλλαλητήρια που προετοιμάζονται για αύριο Πέμπτη και την ανάγκη να πλημμυρίσουν ξανά, λίγες μέρες μετά την απεργία, από διαδηλωτές για την Κοινωνική Ασφάλιση μια σειρά πόλεων.

Οσο για το μέτωπο απέναντι στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ότι η πάλη συνεχίζεται: «Καλαμάτα, Ρόδο, σήμερα εδώ, αύριο αλλού. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Στα Εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες, στα Συνδικάτα, παντού, πρέπει να διώξουμε τους ανθρώπους των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ