Σάββατο 29 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 1 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη 27/2 το αντιασφαλιστικό τερατούργημα Βρούτση - Κατρούγκαλου, την ώρα που χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι διαδήλωναν με τα σωματεία τους έξω από τη Βουλή. Ο νόμος της ΝΔ θωρακίζει ακόμα καλύτερα τον προηγούμενο νόμο - λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη φάση της επίθεσης στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, με την πλήρη εφαρμογή του «συστήματος των τριών πυλώνων» και με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Αλλωστε, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί και σχετικό νομοσχέδιο, που θα αφορά τα «επαγγελματικά ταμεία».

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το κεφάλαιο λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο ανέδειξαν τα μαζικά συλλαλητήρια, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, που έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα ενίσχυσης της πάλης για δημόσια, υποχρεωτική, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, για σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξήσεις στις συντάξεις, δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Τα συνθήματα «Ασφάλιση - Υγεία - σύνταξη - δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά» και «Ούτε ρίσκο ούτε λοταρία, δεν θα παραδώσουμε στον τζόγο τα Ταμεία» ακούστηκαν για μια ακόμα φορά δυνατά, με τους χιλιάδες διαδηλωτές να δίνουν το σήμα κλιμάκωσης της πάλης.

Μέσα στη Βουλή, το νομοσχέδιο της ΝΔ σφυροκόπησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας ότι το πρόβλημα της Ασφάλισης είναι ταξικό και πολιτικό, με τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, να τονίζει ότι και με τη νέα επίθεση «φανερώνονται τα όρια του σάπιου συστήματος, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών». Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ταυτίζονταν στη στρατηγική της ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης με την κυβέρνηση, με τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας να αναγνωρίζει ότι ο νόμος του αποτελεί φυσική «συνέχεια» των αντιασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και ακολούθως του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει ολόκληρη την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ