Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Παρέμβαση από τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Ζακύνθου

Με νέα παρέμβασή του, μετά και την επιβεβαίωση δεκάδων κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ) υπενθυμίζει ότι «έγκαιρα είχε καταγγείλει στους εργαζόμενους της πόλης μας το ανεπαρκές και μη εφαρμόσιμο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού», καθώς και τα μεγάλα κενά του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ).

Το ΕΚΠ καλεί και πάλι την κυβέρνηση «να πάρει άμεσα και επείγοντα μέτρα. Το πρόβλημα δεν λύνεται με μετακινήσεις προσωπικού, που είναι ήδη κουρασμένο από την εργασία και εφημέρευση χωρίς ρεπό και άδειες. Δεν λύνεται με επίταξη ιατρικού υλικού και μηχανημάτων από τις γύρω νοσηλευτικές μονάδες. Φτάνει πια αυτή η κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια Υγεία».

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτεί μεταξύ άλλων:

  • Εδώ και τώρα πρόσληψη μόνιμων και πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην περιοχή μας. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ.
  • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία της πόλης μας.
  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα απαιτεί μια σειρά μέτρων για τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς: Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών και της Επιθεώρησης Εργασίας για αύξηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Αμεσες προσλήψεις και ουσιαστική ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ Δυτικής Ελλάδας, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής. Να γίνουν ενημερώσεις, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους δουλειάς, για τα ατομικά μέτρα υγιεινής από τους γιατρούς Εργασίας. Καμία μεγάλη επιχείρηση χωρίς γιατρό Εργασίας. Με ευθύνη της εργοδοσίας να διατεθούν τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης σε όλους τους εργαζόμενους. Αμεση προτεραιότητα το προσωπικό όλων των κλάδων που απασχολείται στην καθαριότητα, καθώς και οι επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι έχουν άμεση επαφή με το κοινό (δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, εμπορικά, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.λπ.).

Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη για ειδική μέριμνα για τους οδηγούς, τους ναυτεργάτες και όλο το προσωπικό που απασχολείται στο λιμάνι της Πάτρας, το μοναδικό λιμάνι σύνδεσης με την Ιταλία στην περιοχή.

Το ΕΚΠ καλεί κάθε εργαζόμενο να καταγγέλλει άμεσα στο σωματείο του και στο Εργατικό Κέντρο ελλείψεις στους χώρους δουλειάς, παρανομίες της εργοδοσίας, παράνομη αλλαγή συμβάσεων με αφορμή έκτακτα μέτρα που μπορεί να προκύψουν.

Αντίστοιχη λήψη άμεσα μέτρων για τις δημόσιες μονάδες Υγείας και για τους χώρους δουλειάς και συγκέντρωσης πληθυσμού απαιτεί με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ