Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΠ. ΤΣΟΥΡΗ
Επαρκές το νομικό πλαίσιο για τα ναρκωτικά

Το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τα ναρκωτικά είναι επαρκές, τόνισε χτες η υφυπουργός Υγείας Ελπ. Τσουρή, μιλώντας στη Νομική Σχολή, σε εκδήλωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

Απαντώντας στο δίλημμα περί αποποινικοποίησης ή μη της χρήσης - όπως το έθεσε η ίδια - η Ελπ. Τσουρή είπε: «Νομίζω ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι το πρόβλημα δεν είναι νομικό. Αλλά κοινωνικό. Και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και να κατευθύνουμε την ευαισθησία μας. Να αναπτύξουμε, δηλαδή, τους μηχανισμούς πρόληψης, που ξεκινούν από την απλή ενημέρωση και φθάνουν μέχρι την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του περιστασιακού χρήστη. Ταυτόχρονα, να δώσουμε ευκαιρίες, ως πολιτεία και ως κοινωνία, στους μόνιμους χρήστες να μειώσουν τις βλαβερές συνέπειες της εξάρτησής τους και να ενταχθούν σε προγράμματα θεραπείας με στόχο την τελική απεξάρτηση».

Στη συνέχεια, η Ελπ. Τσουρή υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας, ενώ σε άλλα σημεία της ομιλίας της η υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στα ναρκωτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ