Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέντευξη ΕΣΗΕΑ - ΓΣΕΕ για την κρίση στα ΜΜΕ

Κοινή συνέντευξη Τύπου δίνουν αύριο Παρασκευή η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων (ΕΣΗΕΑ) και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στις 10.30 π.μ. με θέμα «Την κρίση που εκδηλώνεται στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την εμπορευματοποίηση και τον ευτελισμό της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στα Μέσα και το κύμα των απολύσεων που έχει ξεσπάσει». Γιατί - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ - «αυτή είναι η ώρα της ευθύνης και της δράσης».

Χτες συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συζήτησε την προοπτική των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση των απολύσεων στο χώρο των ΜΜΕ - με αιχμή αυτές που καταγράφονται στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη - αλλά και των προβλημάτων που προκύπτουν από τη μη τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Στην κατεύθυνση αυτή συγκαλείται σήμερα στη 1 μ.μ. το Μεικτό Συμβούλιο της Ενωσης, ενώ νωρίτερα θα γίνει σύσκεψη όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο των ΜΜΕ.

Προχτές αργά το απόγευμα, έγινε τελικά η συνάντηση εκπροσώπων των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΣΠΤ) με τον εκπρόσωπο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, από την οποία δεν προέκυψε σαφής δέσμευση πως δε θα υπάρξουν νέες απολύσεις. Επίσης χτες το μεσημέρι έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνάντηση του ΔΣ της Ενωσης με το νέο διευθυντή των «ΝΕΩΝ» Παντελή Καψή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει πρόγραμμα απολύσεων» στην εφημερίδα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ