Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Με επιμονή και υπομονή στον αγώνα!

Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Δεκέμβρη, πανελλαδική αγροτική σύσκεψη στα Φάρσαλα

Σε νέα κλιμάκωση του αγώνα τους θα προχωρήσουν, στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι αγρότες όλης της χώρας, μετά τις επιτυχημένες τριήμερες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν στις αρχές της βδομάδας που πέρασε.

Το πότε ακριβώς, το πώς και το πού η μαχόμενη αγροτιά θα ξαναβγεί στους δρόμους, θα αποφασιστεί σε πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων και συντονιστικών επιτροπών αγώνα, που θα γίνει, την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Δεκέμβρη, στα Φάρσαλα.

Οι αγρότες επιμένουν στη συνέχιση του αγώνα τους διότι γνωρίζουν πως μόνο μ' αυτόν μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση ν' ασχοληθεί σοβαρά με τα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους και να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά τους.

Γνωρίζουν, επίσης, ότι μόνο με την ενωτική, τη συνεχή, την πολύμορφη και τη μακρόχρονη πάλη τους θα καταφέρουν να ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διότι αυτή η πολιτική είναι που καθημερινά ξεκληρίζει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, ώστε να συγκεντρωθεί η γη τους και η παραγωγή στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών - νεοτσιφλικάδων.

Και τώρα, πλέον, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως για να κρατήσει ο αγρότης το χωράφι του και να μείνει στο χωριό του, είναι ανάγκη να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική, που θα προωθεί την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας μέσω των παραγωγικών συνεταιρισμών, θα εξασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα και θα διασφαλίζει την αγροτική απασχόληση, θα ικανοποιεί τις σύγχρονες διατροφικές και καταναλωτικές ανάγκες του ελληνικού λαού.

Η μάχη που δίνει η αγροτιά, στρεφόμενη κατά της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται, είναι μια μάχη πολιτική. Και ο αγροτικός κόσμος αντιλαμβάνεται, μέρα με την ημέρα και πιο πολύ, ότι για να πετύχει στους στόχους του πρέπει να βρει τον τρόπο να τιμωρήσει τους διαχειριστές αυτής της πολιτικής, τωρινούς και μελλούμενους. Για τη βαριά τιμωρία, όμως, των ενόχων, δε φτάνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις - αν και κάθε αγώνας της αγροτιάς με ουσιαστικά αιτήματα και με προοπτική, είναι μια τιμωρία για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - αλλά είναι ανάγκη να «πέσει» και η κατάλληλη ψήφος στις κάλπες για να έρθει η πραγματική τιμωρία εκείνων που «τιμωρούν», με την πολιτική τους, τον αγροτικό κόσμο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμωρήστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ(2010-10-27 00:00:00.0)
«Μέρες '96» στη Θεσσαλία!(2001-11-18 00:00:00.0)
Ερχεται νέος αγροτικός ξεσηκωμός(1998-11-22 00:00:00.0)
Ξεκίνημα από τα Φάρσαλα(1998-11-03 00:00:00.0)
Η ΜΟΝΙΜΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ"(1997-08-14 00:00:00.0)
Αγώνας πολύχρονος και πολύμορφος(1997-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ