Σάββατο 18 Απρίλη 2020 - Κυριακή 19 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Φουντώνει η κατακραυγή επιστημόνων

Οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 1.200

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Φουντώνει η κριτική επιστημόνων προς τη σουηδική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Στέφαν Λεβέν, καθώς ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων νεκρών έχει ξεπεράσει από την περασμένη βδομάδα τους 1.300 σε μια χώρα με 10 εκατ. πληθυσμό. Η κυβέρνηση επιμένει στη «χαλαρή προσέγγιση» με τις επιχειρήσεις και τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά, ενώ το σύστημα Υγείας μετά από περικοπές δεκαετιών δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Να σημειωθεί πως 130 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την Πέμπτη.

Μετά την ανοιχτή επιστολή που την υπέγραφαν πάνω από 2.000 επιστήμονες, 22 ερευνητές κορυφαίων σουηδικών πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων άσκησαν κριτική στη σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και την κυβέρνηση για την τρέχουσα στρατηγική τους με άρθρο στην «Dagens Nyheter» την περασμένη βδομάδα.

Κάλεσαν την κυβέρνηση να αλλάξει αμέσως τακτική, να κλείσουν σχολεία και εστιατόρια, ενώ ιδιαίτερα οι επαγγελματίες Υγείας που φροντίζουν ηλικιωμένους να φορούν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να διεξάγονται μαζικά τεστ τουλάχιστον στους υγειονομικούς. Πολλά κρούσματα και δεκάδες θάνατοι έχουν ήδη καταγραφεί στα γηροκομεία της Στοκχόλμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ