Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... φίλοι των αγροτών

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία, την παραμονή της πρόσφατης αγροτικής κινητοποίησης, ο Κ. Λαλιώτης επιχείρησε να πείσει ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ αλλάζουν τακτική κι από τούδε και στο εξής δε θα συμπεριφέρονται προς τους αγωνιζόμενους αγρότες, ωσάν να είναι «ταραξίες» και «εχθροί» του κράτους. Μάλιστα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μη διστάζοντας να εμφανιστεί ως «Μαυρογιαλούρος του εκσυγχρονισμού», δήλωσε: «Εν δυνάμει κι εγώ αγρότης είμαι»!

Βεβαίως, οι Θεσσαλοί δεν πίστεψαν, ούτε για μια στιγμή, ότι η κυβέρνηση Σημίτη, που χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια εναντίον χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς, θα μετεξελισσόταν, αιφνιδίως, σε «φιλόστοργο μητέρα» των αγροτών. Ούτε ότι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, επί Τσουκάτου, συμπεριφερόταν σαν «κακιά πεθερά» των αγροτών, επί Λαλιώτη θα μετατρεπόταν σε «καλοσυνάτη αδελφή» τους.

Κι ήρθαν οι συλλήψεις και τα κατηγορητήρια σε βάρος των αγροτών της Λέσβου ν' αποδείξουν ότι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να εχθρεύονται και να καταδιώκουν τους αγωνιστές της αγροτιάς, παρά τις «κουτοπονηριές» και τις «μαλαγανιές» του Κ. Λαλιώτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ