Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

Την απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την Αγροτική Τράπεζα και τις θυγατρικές επιχειρήσεις της, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας ότι ισοδυναμεί με έγκλημα. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Η κυβέρνηση, με την απόφασή της αυτή, επιδιώκει να φέρει ένα νέο ισχυρό πλήγμα στα εργαζόμενα νοικοκυριά των αγροτοκτηνοτρόφων και να επιταχύνει τις διαδικασίες συγκέντρωσης της αγροτικής γης και της κτηνοτροφίας στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Επίσης, στους δρόμους της εκμετάλλευσης, της ανασφάλειας, της περικοπής δικαιωμάτων και της ανεργίας, οδηγούνται 3.000 και πλέον εργαζόμενοι των θυγατρικών επιχειρήσεων της ΑΤΕ, με την απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την ΑΤΕ. Ετσι, σοβαροί κλάδοι της γεωργικής παραγωγής και της μεταποίησης, όπως η κτηνοτροφία και η γαλακτοπαραγωγή, η καλλιέργεια τεύτλων και η επεξεργασία καπνού, παραδίδονται στα χέρια των πολυεθνικών με στόχο το σταμάτημα κάθε προσπάθειας παρέμβασης και στήριξης αυτών των δραστηριοτήτων και του εισοδήματος των γεωργοκτηνοτρόφων.

Οι εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου εκτελούνται κατά γράμμα από την κυβέρνηση και δεν την απασχολούν οι συνέπειες της αντιλαϊκής, αντεργατικής και αντιαγροτικής πολιτικής της. Αλλωστε, εξετάσεις δίνει μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους και τους αγρότες σε αγώνα και αντίσταση ενάντια στις αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης, για το ξεπούλημα, που μεθοδεύουν, της ΑΤΕ και των θυγατρικών της επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ