Πέμπτη 7 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στις περικοπές μισθών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων, αναδεικνύοντας τις δεκάδες καταγγελίες που έχει δεχτεί από μισθωτούς δικηγόρους για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, με αποκορύφωμα την απαράδεκτη πρακτική της περικοπής του δεδουλευμένου μισθού, με συμψηφισμό του κρατικού επιδόματος των 600 ευρώ.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Επιτροπή χαιρετίζει το γεγονός ότι στη δικηγορική εταιρεία «Jure Law Firm», ενώ αρχικά η εργοδοσία προσπάθησε να συμψηφίσει τα δεδουλευμένα με την κρατική επιδότηση, τελικά κατέβαλε όσα όφειλε, χάρη στη στάση των μισθωτών δικηγορών, που αρνήθηκαν να δεχτούν την άδικη και παράνομη οριζόντια μείωση των μισθών τους.

Στην ίδια κατεύθυνση, αύριο Παρασκευή στις 2 μ.μ., η Επιτροπή οργανώνει νέα κινητοποίηση, στη δικηγορική εταιρεία «PnP Law Firm», για να απαιτήσει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους.

Στη διάρκεια της χτεσινής αγωνιστικής παρέμβασης, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων απαιτούν: Να μη γίνει καμία απόλυση, όπου έχουν γίνει να θεωρηθούν άκυρες. Οχι στις μονομερείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στην ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της εργασίας. Οχι στις μειώσεις μισθών, καμία καθυστέρηση στην καταβολή τους. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, με ευθύνη των εργοδοτών.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κινούνταν στο πλαίσιο της γνωστής αντιμετώπισης των μισθωτών δικηγόρων τάχα ως «συνεργατών», ενώ ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος «δεν αναμειγνύεται στην εσωτερική λειτουργία των δικηγορικών εταιρειών και δεν δεσμεύει τα μέλη του σχετικά με τα ζητήματα της απασχόλησης των συνεργατών τους»...

Η Επιτροπή τονίζει για μία ακόμα φορά πως το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι οι μισθωτοί δικηγόροι χρειάζονται το σωματείο τους: «Αυτό θα γίνει η φωνή και η ασπίδα όλων των εργαζόμενων δικηγόρων, ασκούμενων και μισθωτών. Ο ΔΣΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να οργανώσει τέτοιον αγώνα, "εκπροσωπώντας" ταυτόχρονα τα συμφέροντα εργοδοτών και εργαζομένων. Η συντεχνιακή γραμμή του, σε συνδυασμό με την άρνησή του να αποδεχτεί την πραγματική μας ιδιότητα ως εργαζόμενων δικηγόρων, μας αφήνει έκθετους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ