Πέμπτη 7 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στον «Νηρέα»

Στις εγκαταστάσεις του «Νηρέα» στα Καρδάμυλα βρέθηκε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την ίδια μέρα.

Το Σωματείο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα ζήτησε ενημέρωση για τα μέτρα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στις εγκαταστάσεις. Παράλληλα, ζήτησε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι με απολύσεις τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά. Ωστόσο, από τη συνάντηση με τον διευθυντή της μονάδας, το Σωματείο δεν πήρε σαφείς απαντήσεις για το αν η εγκατάσταση θα επαναλειτουργήσει με όλους τους εργαζόμενους.

«Να μην τολμήσει να βρει ευκαιρία η εργοδοσία να θέσει σε διαθεσιμότητα ή σε αναγκαστική άδεια ή σε εκ περιτροπής εργασία ή σε ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί, κανέναν εργαζόμενο γενικά στις εγκαταστάσεις του νησιού», τονίζει το Σωματείο, ενώ προσθέτει πως «κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να ρισκάρει τη ζωή του για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ