Πέμπτη 7 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα τελευταία στοιχεία για τον κορονοϊό στη χώρα

Αλλα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 11 αφορούν μετάδοση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Το σύνολο των κρουσμάτων ανήλθε σε 2.663. Οι διασωληνωμένοι είναι 36, με μέση ηλικία τα 68 έτη, εκ των οποίων οι 8 είναι γυναίκες και το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. 82 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αλλος ένας άνθρωπος πέθανε, ανεβάζοντας το σύνολο των θανάτων στους 147 (μέση ηλικία 75 έτη, το 93% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών, οι 40 ήταν γυναίκες).

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί κλινικά 87.052 δείγματα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σ. Τσιόδρας, ανέφερε ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 1.200 δείγματα από τις Κινητές Ομάδες Υγείας και είναι όλα αρνητικά.

Αναφορικά με τις εξελισσόμενες έρευνες, σχολίασε ως πολλά υποσχόμενες θεραπευτικές προσεγγίσεις όπως αυτή που ανακοίνωσαν Ολλανδοί επιστήμονες, για ανθρώπινα αντισώματα που στοχεύουν σε ευάλωτες θέσεις του ιού. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μετάδοση του κορονοϊού με τσίμπημα κουνουπιού.

Εντός των επόμενων ημερών, πρόσθεσε, θα δημοσιοποιηθούν τα νέα διαγνωστικά κριτήρια, τα οποία θα προβλέπουν τον έλεγχο όλων των ανθρώπων που έχουν συμπτωματολογία που παραπέμπει στον κορονοϊό. Αναφέρθηκε ότι ο έλεγχος θα γίνεται είτε από τον θεράποντα ιατρό τους είτε από τα νοσοκομεία και τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα κρούσματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο από τις 26 Απρίλη, απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειας του απόστρατου, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ