Πέμπτη 7 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε ασυμπτωματική εργαζόμενη στον «Ευαγγελισμό»

Επιβεβαιώνεται η ανάγκη για τακτικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς

Θετική στον νέο κορονοϊό βρέθηκε προϊσταμένη νοσηλευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία δεν είχε συμπτώματα, κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου που έγινε στο προσωπικό της μίας από τις τρεις κλινικές του νοσοκομείου για τον κορονοϊό.

Το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής τέθηκε σε 7ήμερη κατ' οίκον απομόνωση, ενώ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε διπλανή πτέρυγα και στα Νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και ΝΙΜΤΣ.

Σε χτεσινή παρέμβασή του στη διοίκηση του «Ευαγγελισμού», το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο απέσπασε τη δέσμευση να γίνει τις επόμενες μέρες έλεγχος σε όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων τμημάτων με τον κορονοϊό (3 πτέρυγες, ΤΕΠ, ΜΕΘ), καθώς και δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι το πρώτιστο σε μια τέτοια μάχη είναι η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού, η αποτροπή της μετάδοσης και της διασποράς σε ολόκληρες δομές Υγείας ή και στην κοινότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο περιστατικό, όπως και τα διεθνή και εγχώρια στοιχεία που δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων κορονοϊού ανήκουν σε υγειονομικούς, επιβεβαιώνουν τη σημασία της διεκδίκησης των σωματείων των υγειονομικών να γίνονται διαγνωστικά τεστ σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για την προστασία υγειονομικών και ασθενών, οι απαντήσεις των κυβερνητικών επιτελείων όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ότι πρόκειται για «είδος πολυτελείας» και «λαϊκισμό», υπηρετώντας την προσαρμογή των αναγκών και των επιστημονικών κριτηρίων στις μεγάλες ελλείψεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ