Τρίτη 19 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Να δοθούν για το λαό ελεύθεροι δηµόσιοι χώροι και χώροι πρασίνου

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 11 π.μ.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 22/5 στο δημαρχείο Παύλου Μελά, στις 11 π.μ., και συμβολική δράση το Σάββατο 23/5 μέσα στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, στις 9 π.μ., προγραμματίζουν οι Τομεακές Οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προβάλλοντας την ανάγκη να δοθούν για χρήση στο λαό οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και χώροι πρασίνου της περιοχής και ειδικότερα τα δύο στρατόπεδα (Καρατάσου και Παύλου Μελά).

Με μαζική εξόρμηση στο λαό και τη νεολαία της περιοχής, οι Οργανώσεις αναδεικνύουν την τεράστια έλλειψη σε ελεύθερους δημόσιους χώρους πράσινου και άθλησης που υπάρχει γενικά στην πόλη και ακόμα πιο έντονα στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Αλλά και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να καταφεύγει σε απαγορεύσεις και κλείσιμο πλατειών, να κάνει υποδείξεις για το μη συνωστισμό, αντί να πάρει μέτρα για να εξασφαλιστούν και να διαμορφωθούν περισσότεροι χώροι πρασίνου, αναψυχής και άσκησης για το λαό της Θεσσαλονίκης.

Και προβάλλουν ένα συνεκτικό πλαίσιο διεκδίκησης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση να γίνουν άμεσα οι εργασίες στο στρατόπεδο Παύλου Μελά που αφορούν χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.
  • Αμεσα να προχωρήσουν έργα καθαριότητας και συντήρησης στα στρατόπεδα Καρατάσου και Παύλου Μελά.
  • Να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, με χώρους άθλησης, αποκλειστικά δημόσιοι και δωρεάν για όλο το λαό, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Να μην αξιοποιηθούν ως κερδοφόρα πεδία επενδύσεων από μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Να διεκδικηθεί κρατική χρηματοδότηση και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα για εκτεταμένα έργα δημιουργίας ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής. Να αναβαθμιστούν λειτουργικά και αισθητικά οι ήδη υπάρχοντες κοινόχρηστοι χώροι.
  • Να αξιοποιηθούν δημόσιες εκτάσεις γης και να διεκδικηθούν νέες για δημιουργία οργανωμένου δημόσιου χώρου που θα εξυπηρετεί τις πολύπλευρες ανάγκες του λαού της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ