Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει τις απαράδεκτες διαδικασίες

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, που πυροδοτεί τους σφοδρούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για το ποιος θα κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και κέρδη, από τους οποίους προκύπτουν και τα επιμέρους σκάνδαλα, όπως είναι αυτό της «Novartis», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ως εισηγητής στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Εξάλλου, όπως τόνισε, τους ανταγωνισμούς αυτούς, τους ζουν ειδικά σήμερα οι λαοί με την πανδημία, όπου επιχειρηματικοί όμιλοι και αστικά κράτη έχουν βγάλει τα μαχαίρια, ακόμα και για το εμβόλιο, για να ξεγυμνωθεί, όπως σημείωσε, «ο ...όμορφος, ηθικός κόσμος των φαρμακοβιομηχανιών, των αστικών κρατών που υπερασπίζεστε. Εγινε ένα πολιτικό και οικονομικό ξεγύμνωμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη στάση του ΚΚΕ σημείωσε ότι συμμετείχε τόσο στην προηγούμενη Προανακριτική που συγκρότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη σημερινή της κυβέρνησης της ΝΔ, χωρίς βέβαια να έχει αυταπάτες για τις προθέσεις των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων.

Υπενθύμισε ότι η Προανακριτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη της, μετατράπηκε σε φάρσα, αφού όλα μαζί τα αστικά κόμματα «τα κουκούλωσαν» και η κυβέρνηση τότε επέστρεψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται σήμερα να ενδιαφέρεται για τη διερεύνηση του σκανδάλου που δεν έκανε όταν ήταν πλειοψηφία στην Επιτροπή.

Τόνισε πως σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η Επιτροπή και πάλι οδηγείται σε φιάσκο και ιλαροτραγωδία, με την ίδια, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να επιδίδονται σε διάφορους τακτικισμούς και αντιφάσεις, ανοίγοντας και επικίνδυνους δρόμους με τους «προστατευόμενους» μάρτυρες, ενώ επισήμανε ότι το ΚΚΕ τελικά αποχώρησε από την Επιτροπή για να μη νομιμοποιήσει τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολούθησαν.

Οσον αφορά ειδικά τους «προστατευόμενους» μάρτυρες χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ» που βγήκε μπροστά για να υπερασπίσει τη διαδικασία, την οποία παλιότερα κατάγγελλε, τονίζοντας ότι η στάση του ήταν «βαθύτατα προσβλητική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους», αφού ο καθένας μπορεί να καταθέτει ό,τι θέλει και να κατηγορεί όποιον θέλει χωρίς καμία επίπτωση και χωρίς να έχει κανείς τη δυνατότητα να τον ελέγξει. Πρόσθεσε δε ότι η καλύτερη προστασία για ανθρώπους που μπορεί όντως να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο είναι η επωνυμία.

Πρόσθεσε πως παρ' όλα αυτά από τη λειτουργία της Επιτροπής βγαίνουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως ότι «όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά στήριζαν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στο Φάρμακο».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα. Οπως σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, θα μπορούσε να υπάρξει επίσημη συνδρομή, σύμφωνα με τις διακρατικές συμφωνίες, της αμερικανικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση. Αντί γι' αυτό έγιναν διάφορες μυστικές συναντήσεις σε μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία, συναντήσεις με πράκτορες του FBI, με πράκτορες άλλου είδους και φύσης, με την αμερικάνικη πρεσβεία «να παίζει δραστήριο ρόλο στην όλη υπόθεση. Είναι αυτό δικαστική συνδρομή ή παρεμβάσεις του αμερικανικού παράγοντα στο τι θα γίνει; Το βάζουμε ως ερωτηματικό», σημείωσε.

Τρίτο συμπέρασμα, τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, είναι «η εικόνα που βγαίνει» για τα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, όπου «ακούσαμε σημεία και τέρατα για απειλές, εκβιασμούς» κ.ο.κ., εικόνα που, όπως επισήμανε, έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, με συνυπεύθυνους και εδώ όλα τα αστικά κόμματα που αρνήθηκαν στη συνταγματική αναθεώρηση την εκλογή των δικαστών από ένα ευρύ εκλογικό σώμα.

Οσο για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ανέφερε ότι «τα βάζετε όλα μαζί μέσα στον κουβά, για να μπορέσει να υπάρξει αυτός ο χυλός, αυτή η λάσπη και να μην μπορεί να βγει τίποτα απ' αυτήν», ενώ θα συνεχίζονται οι άσφαιρες αντιπαραθέσεις, ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ «δεν θα συμπράξει σε όλη αυτή τη διαδικασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα (2020-07-23 00:00:00.0)
Καθορίστηκε η νέα λίστα μαρτύρων (2020-02-12 00:00:00.0)
Στην Ελλάδα δεν υπήρξε σκάνδαλο, κατά τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας (2019-11-15 00:00:00.0)
Αποχώρησε το ΚΚΕ καταγγέλλοντας τα «παιχνίδια» και τον εκφυλισμό (2018-03-10 00:00:00.0)
Οι αιτίες των σκανδάλων σύμφυτες με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής (2018-02-22 00:00:00.0)
Εισήγηση για προανακριτική και αντιδράσεις (2018-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ