Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ
Κούφια λόγια τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να σπρώξουν στο σκοτάδι τις αιτίες που γέννησαν το σκάνδαλο της «Novartis», που δεν είναι άλλο από το σάπιο σύστημα που αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας την υγεία του λαού.

Απαντώντας στην προσπάθεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξουν ως στοιχείο της «αθωότητάς» τους, τη μείωση της δημόσιας δαπάνης για το Φάρμακο, σημείωσε ότι πρόκειται για κοροϊδία, αφού «μειώθηκε η δημόσια δαπάνη ως αποτέλεσμα της υποχρέωσης δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας» και «το ίδιο κόστος φορτώθηκε στην πλάτη των ασθενών, που συνέχιζαν να πληρώνουν χρυσό το Φάρμακο, αλλά αυτήν τη φορά απευθείας από την τσέπη τους, γιατί αυξήθηκε το ποσοστό συμμετοχής τους» χωρίς καμία απώλεια για τη φαρμακοβιομηχανία.

Ειδική αναφορά έκανε στην εικόνα ανώτατων δικαστικών λειτουργών όσον αφορά την υπόθεση με κατηγορίες εκατέρωθεν για συγκάλυψη, εκβιασμούς κ.λπ., που «είναι πλέον αποκαλυπτική και ότι παραμένουν κούφια λόγια οι διακηρύξεις όλων των κομμάτων για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για την εκλογή και όχι διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που απέρριψαν τα άλλα κόμματα. Ειδικά για τη λειτουργία της Επιτροπής, ανέφερε ότι μία από τις αιτίες είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που παρά τις μικροαλλαγές παραμένει σε ισχύ, αφού όλα τα αστικά κόμματα απέρριψαν κατά τη συνταγματική αναθεώρηση την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του σχετικού άρθρου 86 στο Σύνταγμα ή τη ριζική αναθεώρησή του.

Τόνισε ότι ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης από την Προανακριτική δεν μπορεί να γίνει με ανώνυμες μαρτυρίες. Ενώ αναφέρθηκε στην «αντίφαση» - που δείχνει πως όλους τελικά βολεύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που είχαν υπερψηφίσει τη σχετική διάταξη να φέρνουν τάχα αρχικά κάποιες αντιρρήσεις για την κατάθεσή τους και ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταγγείλει και είχε καταψηφίσει - και σωστά - ως αντιπολίτευση το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων, να βγαίνει τώρα και να τους υπερασπίζεται με πάθος.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, τόνισε, η συνέχιση της προανακριτικής και η επιφόρτιση με νέες υποθέσεις όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στη διερεύνηση του σκανδάλου, αλλά θα συντελέσει ώστε να μείνει αυτό το σκάνδαλο στο σκοτάδι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ