Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο διανομής Τύπου «Presstalis»

Συμπαράσταση από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου της Ελλάδας

Αντιμέτωποι με την ανεργία είναι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον όμιλο διανομής Τύπου «Presstalis», στη Γαλλία, μετά την εκκαθάριση που διατάχτηκε για θυγατρικές του ομίλου SAD και «Soprocom», που οδήγησε με τη σειρά της σε «λουκέτα» πολλών παραρτημάτων στην επαρχία. Η εκκαθάριση διατάχτηκε μετά από χρέη της ιδιοκτήτριας εταιρείας, με άξονα φυσικά τους νόμους που λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και όχι την ανάγκη (και) του γαλλικού λαού στην ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση. Τις συνέπειες «λούζονται» πρώτοι 512 εργαζόμενοι που πετιούνται στο δρόμο, εν μέσω συνεχιζόμενης πανδημίας και ενώ τα σχέδια αντιμετώπισής της που καταρτίζει το κεφάλαιο σηματοδοτούν μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα πεδία (Εργασιακά, Υγεία κ.τ.λ.). Αντιδρώντας στις εκατοντάδες απολύσεις, οι εργαζόμενοι του ομίλου προχώρησαν σε απεργία, από την προηγούμενη βδομάδα.

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της «Presstalis» και τον απεργιακό τους αγώνα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου της Ελλάδας. «Γίνεται αυτό που έγινε και στην Ελλάδα πριν από 3 χρόνια περίπου, όταν ένα από τα δύο πρακτορεία Τύπου έβαλε λουκέτο και βρέθηκαν περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι άνεργοι», αναφέρει στην ανακοίνωσή της, που τονίζει:

«H διανομή του Τύπου βασιζόταν όλα αυτά τα χρόνια στην εκμετάλλευση και τη σκληρή δουλειά των συναδέλφων που τώρα πετιούνται στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη. Στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, με την αφορμή της πανδημίας, οι κυβερνήσεις πήραν μέτρα που οι εργοδότες ονειρεύονταν χρόνια, τους έδωσαν δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που οι εργάτες πετιούνται στον δρόμο και καλούνται να δουλέψουν εκ περιτροπής με "μισή δουλειά - μισή ζωή"». Και καταλήγει: «Ομως και στην Ελλάδα και στη Γαλλία, οι εργάτες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Με οργάνωση και διεθνιστική αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να σταματήσουμε τα σχέδιά τους και να περάσουμε στην αντεπίθεση! Πληρώσαμε ήδη πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ