Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
«Οχι» στην παραχώρηση της μαρίνας για επιχειρηματική εκμετάλλευση

Μετά από μεθοδεύσεις πολλών ετών και με ευθύνη των κυβερνήσεων και των παρατάξεων που στήριζαν τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές, παραχωρείται σε επιχειρηματικά συμφέροντα η μαρίνα της Αρετσούς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικής ομορφιάς και σημασίας «φιλέτο» του παράκτιου μετώπου της Καλαμαριάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς στις 18 Μάη συνεδρίασε με θέμα τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της μαρίνας της Αρετσούς σε ιδιώτη επενδυτή για «αξιοποίηση» για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Στην εκχώρηση συμφώνησαν οι παρατάξεις του δημάρχου και της αντιπολίτευσης, που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν την ψευδαίσθηση στο λαό ότι το κοινωνικό καλό εξυπηρετείται μέσα από τα κέρδη του μεγαλοεπιχειρηματία.

Την ξεκάθαρη διαφωνία της εξέφρασε η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναδεικνύοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι σε βάρος του λαού. Μεταξύ άλλων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει: «Η παραχώρηση αυτή έχει τη βάση της στην πολιτική που μετατρέπει όλα τα κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, περιβάλλον κ.ά.) σε εμπόρευμα και αφαιρεί από το λαό τη δυνατότητα να τα απολαμβάνει ελεύθερα, όπως το δικαιούται. Με την παραχώρηση, που θα συμπαρασύρει εξελίξεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο, η μαρίνα θα μετατραπεί από χώρο αναψυχής σε χώρο ελλιμενισμού και ανεφοδιασμού καυσίμων για μεγάλα πολυτελή σκάφη, με στόχο να προσελκύσουν τουρίστες υψηλού καταναλωτικού προφίλ».

Κόντρα σε αυτή την προοπτική, η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί: Την ένταξη της περιοχής της μαρίνας της Αρετσούς στα όρια ΠΕΠ (Περιοχή Ειδικής Προστασίας) του παράκτιου μετώπου της Καλαμαριάς, προκειμένου να διαφυλαχθεί από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Καμία παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Αμεση ανανέωση, επ' αόριστον, του χρησιδάνειου από την ΕΤΑΔ προς τον δήμο, για την πλαζ, το Ρεμέτζο, το καφενείο του Ψαρά και την Προποντίδα, με παράλληλη διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για αναβάθμιση και αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών προς όφελος του συνόλου του λαού της Καλαμαριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ