Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασίστηκε μεταφορά του κρατούμενου φοιτητή

Σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας ο Β. Δημάκης

Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε, χτες, τη μεταφορά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών φυλακών, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο κρατούμενος έδωσε τέλος στην απεργία πείνας και δίψας, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του.

Ο Β. Δημάκης υπενθυμίζεται ότι βρισκόταν σε νέα απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενος για την αυθαίρετη και εκδικητική συμπεριφορά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εξακολουθούσε με διάφορα προσχήματα να αρνείται την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του να συνεχίσει τις σπουδές του.

Ο Β. Δημάκης είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 16 Απρίλη και στη συνέχεια και δίψας, ζητώντας την επαναμεταγωγή του στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να συνεχίσει την παρακολούθηση των πανεπιστημιακών μαθημάτων του. Από εκεί είχε μεταχθεί εκδικητικά και αιφνιδιαστικά στις φυλακές Γρεβενών, επειδή μαζί με συγκρατούμενούς του διεκδίκησε αυτονόητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Στη συνέχεια, ύστερα από την κινητοποίηση πλήθους μαζικών φορέων, έγινε δεκτό το αίτημά του και επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού. Αντί όμως να μεταχθεί στη Δ' πτέρυγα των ανδρικών φυλακών, στην οποία ήταν πριν κρατούμενος και η οποία διαθέτει και την υποδομή για την παρακολούθηση των μαθημάτων του, οδηγήθηκε στο ειδικό τμήμα των γυναικείων φυλακών, όπου βρίσκονται κρατούμενοι για «τρομοκρατία», με το πρόσχημα της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ακολούθως, αν και πέρασε το προβλεπόμενο 14ήμερο της προφύλαξής του και παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, εξακολουθούσε να κρατείται αδικαιολόγητα στον ίδιο χώρο, στερούμενος έτσι αυθαίρετα τη δυνατότητα να συνεχίσει την παρακολούθηση των μαθημάτων του.

Ο δικηγόρος του Βασ. Δημάκη, Θ. Καμπαγιάννης, χτες, κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει, ουσιαστικά, αποκλείσει εδώ και 40 μέρες την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή και δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του. Μιλώντας μάλιστα ο Θ. Καμπαγιάννης σε εκπομπή της ΕΡΤ εκτίμησε ότι η χτεσινή παρουσία του ευθύνεται στο ότι αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού... Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος φοιτητής μέσω του δικηγόρου του Θ. Καμπαγιάννη θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος όσων συνέταξαν και ευθύνονται για το από 26/5/2020 δελτίο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια με σκοπό την αστική του αποζημίωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυθαίρετη και εκδικητική η μεταγωγή του Β. Δημάκη, άμεσα επαναμεταγωγή του στον Κορυδαλλό (2020-04-29 00:00:00.0)
Οταν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης υπονομεύουν την απεξάρτηση (2016-11-24 00:00:00.0)
Απεργία πείνας (2015-12-08 00:00:00.0)
Παίζουν επικίνδυνα με τη ζωή του κρατούμενου οι αρμόδιοι φορείς (2014-12-03 00:00:00.0)
Σε απεργία πείνας πάνω από 1.000 κρατούμενοι (2010-12-08 00:00:00.0)
Αναταραχή στις φυλακές (2004-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ