Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πολύμορφες δράσεις για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Σε στάση εργασίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΥΠΕ προχωρούν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας την Πέμπτη 4 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία - Πρόνοια.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Ιούνη.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και φορείς διεκδικούν: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου). Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων:

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το πρωί στο νοσοκομείο και μετά στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα ΤΕΠ, απαιτώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που μόνο στον «Ευαγγελισμό» είναι πάνω από 700. Χτες πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις.

Στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα νοσοκομεία.

Στην 7η ΥΠΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στο πλευρό του αγώνα των υγειονομικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά στέκεται και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καλώντας την Πέμπτη σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στο πλευρό των συμβασιούχων στις μονάδες Υγείας στέκεται και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Με ανακοίνωσή του αναδεικνύει ότι οι δημόσιες μονάδες Υγείας βογκάνε από ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό και ότι απαιτείται η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ