Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πληθαίνουν οι συμμετοχές για τις 5 Ιούνη

Σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις

Αφίσα για την κινητοποίηση στη Λάρισα
Αφίσα για την κινητοποίηση στη Λάρισα
Νέες συμμετοχές συλλόγων και σωματείων προστίθενται καθημερινά στην πρωτοβουλία που πήραν εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας για την οργάνωση κινητοποιήσεων στις 5 Ιούνη, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων και στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, θα γίνουν συγκεντρώσεις στην παραλία του Βόλου και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας και μπροστά από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας στις 19.00.

Στην αιχμή των κινητοποιήσεων βρίσκονται η πάλη ενάντια στο έγκλημα της καρκινογόνου καύσης απορριμμάτων, ενάντια στα σχέδια που προβλέπουν την παράδοση των βουνοκορφών των Αγράφων σε επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου των ΑΠΕ με τη συνολική εγκατάσταση 650 ανεμογεννητριών, η διεκδίκηση της ολοκλήρωσης της μερικής εκτροπής του Αχελώου, η πάλη ενάντια στη ρύπανση του Πηνειού ποταμού. Στο στόχαστρο των μαζικών φορέων μπαίνουν οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια και οι δήμοι, που διαχρονικά, από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους, υλοποιούν αυτήν την πολιτική.

Στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, πως η συγκεκριμένη μέρα «είναι μία ακόμα αφορμή για να βγάλουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πολύτιμα συμπεράσματα» και υπογραμμίζουν πως «είναι προκλητική υποκρισία, διεθνείς ιμπεριαλιστικές ενώσεις, οργανισμοί, συμμαχίες να "οδύρονται" για τις περιβαλλοντικές καταστροφές και κινδύνους της βιοποικιλότητας, της άγριας πανίδας και χλωρίδας, της ληστρικής εκμετάλλευσης των τροπικών κυρίως δασών, της ερημοποίησης των πλημμυρών, των ρύπων, των απορριμμάτων, για τις αλλαγές στις χρήσεις γης κ.λπ., ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν τον αποκλειστικό παράγοντα καταστροφής του περιβάλλοντος και αξιοποιούν τις περιβαλλοντικές καταστροφές για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους».

Στις κινητοποιήσεις αυτές μαζική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή φοιτητών - μαθητών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν πάρει αποφάσεις φοιτητικοί σύλλογοι και 15μελή σχολείων. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά, ειδικά σε Βόλο και Καρδίτσα, που γίνονται τέτοιες κινητοποιήσεις. Αποκορύφωμα ήταν οι κινητοποιήσεις του Νοέμβρη, όπου συμμετείχαν πάνω από 1.000 μαθητές του Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ