Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους

Κλιμακώνεται η πολιτική δραστηριότητα με συσκέψεις και περιοδείες

Σταυρούπολη
Σταυρούπολη
Με περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις - συζητήσεις και εξορμήσεις συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ, η οποία ξεκίνησε με το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το Κόμμα, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους». Στις συζητήσεις, οι οποίες γίνονται με μέτρα προστασίας, όπως τήρηση αποστάσεων κ.ά., βρίσκονται στο επίκεντρο οι εξελίξεις που σηματοδοτεί η καπιταλιστική κρίση, τα συμπεράσματα από τις μέρες της πανδημίας, η επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα λαϊκά δικαιώματα, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και οι θέσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη της πάλης, για τη διέξοδο προς όφελος του λαού. «Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και το δίλημμα έχει αντικειμενικά τεθεί: `Η ο λαός θα χάσει ή το κεφάλαιο. Στο χέρι μας είναι να βγει ο λαός νικητής», αναφέρει χαρακτηριστικά το φυλλάδιο του Κόμματος που διακινείται τις τελευταίες μέρες.

Μια τέτοια σύσκεψη - συζήτηση πραγματοποιήθηκε με αυτοαπασχολούμενους, που διοργάνωσαν η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας - Γαλατσίου και η Τομεακή Οργάνωση ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ, στο χώρο του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ τη ΚΟ Αττικής, στάθηκε στα ζητήματα που ανέδειξε η προηγούμενη περίοδος του «εγκλεισμού», όπως και στα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, που στις συνθήκες της κρίσης επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τη θέση των αυτοαπασχολούμενων. Αναφέρθηκε στη δράση του ΚΚΕ όλη αυτήν την περίοδο, στις θέσεις του αλλά και στην πρωτοπόρα, αγωνιστική στάση του σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, στους αυτοαπασχολούμενους.

Σε αυτοαπασχολούμενους της Αθήνας μίλησε η Λουίζα Ράζου
Σε αυτοαπασχολούμενους της Αθήνας μίλησε η Λουίζα Ράζου
Επίσης, ανέδειξε το γιατί οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να περιμένουν κάτι από τα λεγόμενα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, καθώς αυτά προορίζονται για τα μονοπώλια, για να ενισχύσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Στη συζήτηση έγιναν παρεμβάσεις για το πώς πιο αποτελεσματικά θα αναπτυχθούν δράσεις, το επόμενο διάστημα, εκφράστηκε η ανησυχία που υπάρχει για τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα κρίση στους αυτοαπασχολούμενους, καθώς δεν έχει σταματημό η συσσώρευση προβλημάτων επιβίωσης στη μεγάλη μερίδα τους. Από τα ζητήματα υγειονομικής κάλυψης σε αυτούς που χρωστάνε στα ασφαλιστικά τους ταμεία, από τα χρέη σε ενοίκια, εφορία, δημοτικά τέλη κ.ά., τα οποία διογκώθηκαν αυτήν την περίοδο που ήταν κλειστά τα μαγαζιά.

Επίσης, συζητήθηκαν οι πλευρές του Προγράμματος του ΚΚΕ που αφορούν την Κοινωνική Συμμαχία και το ρόλο των αυτοαπασχολούμενων της πόλης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με φαγητό, ποτό και κουβέντα εφ' όλης της ύλης.

Στη Θεσσαλονίκη

Με ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν κάτοικοι της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης στο κάλεσμα της ΚΟΒ για ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση στην πλατεία Ελευθερίας το περασμένο Σάββατο, με τον Μάριο Παλάντζα, μέλος του ΤΓ Δυτικής Θεσσαλονίκης του Κόμματος, να αναλύει τα αίτια της νέας καπιταλιστικής κρίσης και να καλεί σε οργάνωση της λαϊκής πάλης. Στάθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις με την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων από την «ΤΙΤΑΝ» που σχεδιάζεται από κυβέρνηση, Περιφέρεια και την επιχείρηση, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την υγεία του λαού υπογράφουν μια αδειοδότηση που «φέρνει ακόμα πιο κοντά τον καρκίνο στις γειτονιές μας». Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη ενάντια και στη συγκεκριμένη εξέλιξη, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους, τονίζοντας ότι και εν μέσω πανδημίας πάρθηκαν αγωνιστικές πρωτοβουλίες από μαζικούς φορείς στη Δυτική Θεσσαλονίκη ενάντια στη ρύπανση των ΕΛΠΕ και την καύση των σκουπιδιών. «Υπάρχει άλλος δρόμος», σημείωσε, αναδεικνύοντας την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, για να απαλλαγεί οριστικά ο λαός από τη φτώχεια, τις κρίσεις και τους πολέμους.

Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα στην Αττική

Από σήμερα, η πολιτική δραστηριότητα στην Αττική συνεχίζεται ως εξής:

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 7 π.μ., ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., κλιμάκιο της ΤΟ Κατασκευών Αττικής θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου.

-- Στις 7.30 μ.μ., σε σύσκεψη στον Πειραιά (πλατεία Κανάρη, Πασαλιμάνι), θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στον Πειραιά, στο αίθριο των εργατικών πολυκατοικιών (Κανελλοπούλου 38), θα μιλήσει ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στον Πειραιά (πλατεία Αγίας Σωτήρας), θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Την Παρασκευή 5 Ιούνη:

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη της ΤΟ Κατασκευών Αττικής, στον Αγ. Δημήτριο (πλατεία Αλέκου Παναγούλη), θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη της ΤΟ Κατασκευών Αττικής, στη Νέα Ιωνία (πεζόδρομος Πατριάρχου Ιωακείμ), θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στην πλατεία της Μενεμένης, θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στο δημαρχείο στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει η Μαρία Ξενίδου, μέλος του ΤΓ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στην πλατεία Φιλύρου Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 9.30 π.μ., κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον Θανάση Χαστά, Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας.

-- Στις 10 π.μ., ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, θα περιοδεύσει στον ΑΗΣ Καρδιάς.

-- Στις 7.30 μ.μ., σε σύσκεψη στο μπαλκόνι των γραφείων της ΚΟΒ Θέρμης Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει ο Αρ. Θάνος, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στην Καρδίτσα, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στη λαϊκή αγορά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

-- Στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στις κεντρικές καφετέριες, στο 10ο Λύκειο, στη ΣΕΥΠ και σε δημοτικές υπηρεσίες.

-- Στην Πιερία, στις 7 μ.μ., στο «Art Cafe» θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, με ομιλητή τον Αν. Παπαδόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Πιερίας.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα επισκεφτεί τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χαλκίδας.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης (πλατεία Αγ. Αθανασίου), θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος.

-- Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στο αμαξοστάσιο του δήμου, στις σχολές Ιατρικής και Βιοχημείας, στο Μουσικό Λύκειο. Σε σύσκεψη της ΚΟΒ ΟΤΑ, στις 7 μ.μ., στο Μίνι Γκολφ θα μιλήσει ο Πέτρος Κρίκης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

-- Στη Δυτ. Θεσσαλονίκη περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στη λαϊκή αγορά στον Αγιο Αθανάσιο, σε εργαζόμενους του επισιτισμού στους Αμπελόκηπους, στο εργοστάσιο της «ΜΕΒΓΑΛ» στον Αγιο Αθανάσιο και στις δομές του δήμου Νεάπολης Συκεών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ