Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποζημιωθούν στο 100% οι αγρότες της Θεσσαλίας

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, με την οποία ανέδειξε την ανάγκη για άμεση αποζημίωση, στο 100%, των αγροτών της Θεσσαλίας, των οποίων οι καλλιέργειες σχεδόν καταστράφηκαν στο διάστημα 20 - 26 Μάη από τις έντονες χαλαζοπτώσεις, τις βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμα ότι ένα μέρος της καταστροφής των καλλιεργειών οφείλεται στην έλλειψη στοιχειωδών έργων υποδομής, όπως εγγειοβελτιωτικών έργων, αποστραγγιστικών, αντιχαλαζικής προστασίας κ.ο.κ. Οπως σημείωσε, με τις καταστροφές αυτές «αναδεικνύονται για πολλοστή φορά και στη Θεσσαλία οι τεράστιες ευθύνες, αφενός μεν κυβερνήσεων, αλλά και Περιφέρειας και τοπικών αρχών, Τοπικής Διοίκησης, δήμων, όπως και άλλων αρμόδιων φορέων, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.λπ.».

«Πέρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα», ανέφερε, «που καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση, αφού η κάλυψη από τον ΕΛΓΑ είναι πλημμελής έως ανύπαρκτη, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν παράλληλα και μία πολιτική στο σύνολό της, μια αντιαγροτική πολιτική, τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΕΕ», που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, ξεκληρίζει σταδιακά τη φτωχή και μεσαία αγροτιά για να συγκεντρώσει τη γη στις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις.

Απαντώντας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, ανέφερε απλώς ότι κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και καταγράφουν τις ζημιές, χωρίς να αναλάβει δέσμευση για 100% αποζημίωση των αγροτών. Οσον αφορά την έλλειψη υποτυπωδών έργων στις περιοχές ανέφερε ότι «προγραμματίζονται εγγειοβελτιωτικά» σε όλη τη χώρα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποιο χρονοδιάγραμμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ