Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρόγραμμα δράσης αποφασίστηκε στη σύσκεψη με σωματεία και φορείς

Συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 Ιούνη και στήριξη της πανυγειονομικής απεργίας στις 16/6

Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις αποφασίστηκαν από την προχτεσινή μαζική σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες σωματεία, η Ενωση Γυναικών, Σύλλογοι Αγροτών και Αυτοαπασχολούμενων.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν η διοργάνωση συλλαλητηρίου την Παρασκευή 12 Ιούνη στις 19.00 στην κεντρική πλατεία και η στήριξη της απεργίας των υγειονομικών την Πέμπτη 16 Ιούνη. Ακόμα αποφασίστηκαν το δυνάμωμα της αλληλεγγύη με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στις γειτονιές καθώς και η στήριξη των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Τέλος, έγινε ενημέρωση για τη συγκέντρωση αύριο, Παρασκευή 5 Ιούνη, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων και στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια.

Οπως τόνισε στην εισήγησή του ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, «με αυτόν τον τρόπο δίνεται συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργανώθηκαν μέσα στην πανδημία για την προστασία των μισθών, των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων». Στη συζήτηση που ακολούθησε πήραν το λόγο εκπρόσωποι των σωματείων, που μετέφεραν την πείρα από τη δράση τους την περίοδο της πανδημίας, τα προβλήματα που υπάρχουν και μεγαλώνουν στους χώρους δουλειάς. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ