Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδηλώνουν ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύμανση και τη δυσοσμία

Στις 6.30 μ.μ. στο Κορδελιό το αγωνιστικό ραντεβού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι του πεζόδρομου στο Κορδελιό, προγραμματίζουν σωματεία και φορείς, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στη δράση των επιχειρηματικών ομίλων όπως τα ΕΛΠΕ και η «ΤΙΤΑΝ», που για τα κέρδη τους θυσιάζουν την υγεία του λαού της περιοχής.

Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία, «αντί να παίρνονται μέτρα ώστε να μειωθεί η ρύπανση στην περιοχή μας από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), με τη νέα αδειοδότηση καύσης στην "ΤΙΤΑΝ" η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα φέρει πιο κοντά τον καρκίνο στις γειτονιές μας. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με χρήση φυσικού αερίου της "Elpedison", στην οποία μεγαλομέτοχος είναι τα ΕΛΠΕ».

Απαιτούν μεταξύ άλλων: Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής από τη λειτουργία των ΕΛΠΕ. Να προχωρήσουν η μεταφορά και η πλήρης στεγανοποίηση των σκαμμάτων υποδοχής αποβλήτων σε χώρο κατάλληλο, που θα έχει τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων. Να συνεχιστούν σε μόνιμη βάση οι μετρήσεις για τη ρύπανση από το ΑΠΘ. Να σταματήσει τώρα η νέα προσπάθεια αδειοδότησης καύσης RDF/SRF από τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ