Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ
Με μοναδικό κριτήριο την «υγεία» των κερδών

Με οδηγό τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και την προσπάθεια για περιορισμό της «χασούρας» τους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες και τα επόμενα βήματα για την επανεκκίνηση μιας σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων, η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί, σε αρκετές περιπτώσεις, νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάση, από το Σάββατο 6 Ιούνη επιτρέπονται η λειτουργία των εσωτερικών χώρων στις επιχειρήσεις εστίασης, η λειτουργία εστιατορίων σε ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο, σε υπαίθριες εκδηλώσεις, αναψυκτήρια κ.τ.λ. Επίσης, από τις 6 Ιούνη θα επιτρέπεται η μετάδοση μουσικής σε οργανωμένες παραλίες, αν και συστήνεται η αποφυγή της διοργάνωσης εκδηλώσεων στις οργανωμένες πλαζ για την αποφυγή συνωστισμού.

Από τις 8 Ιούνη επανεκκινούν μεταξύ άλλων χορευτικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, καταστήματα πώλησης ποτών, αλλά και τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα κ.ά.

Από τη Δευτέρα 15 Ιούνη επαναλειτουργούν μεταξύ άλλων τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας, μουσεία, γυμναστήρια, πάρκα αναψυχής, λουτρά κ.ά., από τις 29 Ιούνη ανοίγουν οι παιδικές κατασκηνώσεις, και από 1η Ιούλη επανεκκινούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων και η πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού, δηλαδή συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, με τα «κύματα» αυτά του ανοίγματος, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% όσων είχαν τεθεί σε αναστολή, και μαζί μ' αυτές το σύνολο των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν ανέρχεται στο 95% όσων είχαν τεθεί σε αναστολή.

Ακόμα πιο χαλαρό το πρωτόκολλο για την ακτοπλοΐα

Στο μεταξύ με μοναδικό κριτήριο την «υγεία» των κερδών των εφοπλιστών, ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε χτες την αύξηση του ορίου επιβατών για τα πλοία της ακτοπλοΐας, χωρίς βέβαια ούτε να έχει αλλάξει κάτι στα υγειονομικά δεδομένα, ούτε να έχει ανακοινωθεί ανάλογη αύξηση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, τις οποίες η κυβέρνηση μείωσε δραστικά στο όνομα του κορονοϊού, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα πλοία να ταξιδεύουν με μειωμένη οργανική σύνθεση πάνω από 50%.

Ετσι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ