Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά»

Νέα κινητοποίηση χτες στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα

Με νέα συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο Σύνταγμα στάλθηκε το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας δεν νομιμοποιείται στις συνειδήσεις γονιών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών, ότι στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα στην πραγματική μόρφωση για όλα τα παιδιά, ότι τα μέτρα που φέρνει θα ανατραπούν στην πράξη μέσα από αγώνες.

Τα συνθήματα «Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», τα αιτήματα για πραγματική αναβάθμιση του σχολείου, «μόρφωση - δουλειά για όλο το λαό», «λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών» κ.ά. ακούγονταν δυνατά, όσο μέσα στη Βουλή διεξαγόταν η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου. Ηταν η τρίτη συνεχής μέρα κινητοποιήσεων στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε συνέχιση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, των μαζικών συλλαλητηρίων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα. Μέσα από αυτές και σε δύσκολες συνθήκες - καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις αλλαγές εν μέσω πανδημίας - εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές αποκάλυψαν το αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στα μέτρα που φέρνει.


Από το βήμα και της χτεσινής συγκέντρωσης, οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» δήλωσαν πως αυτός ο κοινός αγώνας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα ώστε όχι απλά να μείνουν στα χαρτιά τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και να έρθουν στο προσκήνιο οι πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου. Σημείωσαν ότι τα μέτρα που φέρνει η τωρινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, θα μείνουν έξω από τα σχολεία, όπως έμειναν έξω από τις τάξεις και οι κάμερες και ακυρώθηκαν στην πράξη, καθώς και άλλα νομοσχέδια που βρίσκονται στον αντίποδα των λαϊκών αναγκών και του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

  • Κινητοποίηση χτες έγινε και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», γονείς και φοιτητές της πόλης. Συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διαδηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή, έθεσαν τα αιτήματά τους και εκείνος απάντησε ότι θα τα μεταφέρει στο υπουργείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ