Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η μέρα πανελλαδικής δράσης στον κλάδο του Μετάλλου

Κάλεσμα στα σωματεία του κλάδου να οργανώσουν μέρα πανελλαδικής δράσης αύριο, Πέμπτη, απευθύνουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Τα αιτήματα που προτάσσουν είναι τα εξής: Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων. Εισόδημα για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10%. Κανείς μεταλλεργάτης κάτω από τα 830 ευρώ. Ολος ο κλάδος στα ΒΑΕ. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, στο πλαίσιο της μέρας δράσης, θα προχωρήσει το πρωί σε Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Συγκέντρωση εργαζομένων θα γίνει στην είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στην αρχή της βάρδιας.

To Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει: Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 π.μ., εξόρμηση στο εργοστάσιο της «ΕΚΜΕ» και στις 8 π.μ. στην «AGROTECH». Αύριο, Πέμπτη, στις 7 π.μ., παρέμβαση στη «ΣΙΔΕΝΟΡ» ενάντια στις απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, εξόρμηση στην «KLEEMANN» και πολύμορφη παρέμβαση με αφορμή τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Επίσης, αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., προγραμματίζει συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα συζητήσει για τις νέες εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, θα κάνει απολογισμό της δράσης του τελευταίου διαστήματος και θα οργανώσει τη δράση του για τη συνέχεια.

Και οι εργατοπατέρες οργανώνουν... fast track συνέδριο

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) όχι μόνο δεν κάνει το παραμικρό για την ανάπτυξη αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, αλλά προχωρά σε ένα συνέδριο που θα κάνει μόνο εκλογές, χωρίς καμιά συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα των μεταλλεργατών, χωρίς καμία κουβέντα για το πώς θα συντονιστεί και θα αναπτυχθεί η πάλη με επίκεντρο τον κάθε χώρο δουλειάς.

Στο πλαίσιο αυτό, σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΟΕΜ, η πλειοψηφία αποφάσισε να κάνει ένα συνέδριο μερικών ωρών στις 4 Ιούλη...

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - είχε πριν από λίγο καιρό αποκλείσει από το προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή τη ΔΑΣ, παρότι αποτελεί την πρώτη δύναμη. Οπως σημείωνε η ΔΑΣ σε καταγγελία της, το καταστατικό της Ομοσπονδίας προβλέπει ότι κρίσιμες αποφάσεις για τη διεξαγωγή των συνεδρίων τις παίρνουν το προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο. Γίνεται κατανοητό ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση «για να έχουν την ελευθερία των κινήσεων το επόμενο διάστημα, να συνεχίσουν το έργο τους (...) τη διαμόρφωση πλαστών, ψεύτικων συσχετισμών στο συνέδριο, ώστε η διοίκηση που θα εκλέγεται να είναι πλειοψηφικά στην υπηρεσία των βιομηχάνων του κλάδου, να διευκολύνει την προώθηση της αντεργατικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ