Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της πρώην «Ελευθεροτυπίας»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της πρώην «Ελευθεροτυπίας» για να λάβουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, τονίζει σε δήλωσή του στο Twitter ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Δ. Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της πρώην "Ελευθεροτυπίας" για δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Να αρθούν τα απαράδεκτα εμπόδια των πιστωτριών τραπεζών. Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες».

Στην Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, και ενώ επρόκειτο στις 17 Ιούλη οι εργαζόμενοι να λάβουν ένα μέρος των οφειλομένων τους μετά την πώληση ακινήτου της πτωχευμένης επιχείρησης, οι τράπεζες ALPHA BANK και Πειραιώς κατέθεσαν αίτηση ανακοπής σε βάρος των εργαζομένων. Οι τράπεζες διεκδικούν το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό που προέκυψε από την πώληση, επικαλούμενες μνημονιακή διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ (2015) σύμφωνα με την οποία τα πιστωτικά ιδρύματα προηγούνται στο μοίρασμα ρευστοποιημένων στοιχείων πτωχευμένων εταιρειών. Ωστόσο η πτώχευση της εταιρείας είχε επισημοποιηθεί πριν τεθεί σε ισχύ ο συγκεκριμένος νόμος. «Σε κάθε περίπτωση», επισημαίνει το ΚΚΕ στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, «ένας νέος γύρος δικαστικών εκκρεμοτήτων θα προσθέσει στα εννέα έτη ταλαιπωρίας 2-3, ίσως και 5 ακόμη χρόνια στο καθεστώς ανασφάλειας, αγωνίας, ακόμη και ανέχειας, το οποίο βιώνουν οι περίπου 850 εργαζόμενοι...».

Το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες «προκειμένου να λάβουν επιτέλους τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους οι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας". Επίσης, ζητάει μέτρα ώστε να προηγούνται οι οφειλές σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία έναντι άλλων πιστωτών σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που πτωχεύουν».

  • Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καλεί όλους τους πρώην εργαζόμενους της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)» σε διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ - σύσκεψη τη Δευτέρα 22 Ιούνη, στις 18.30 στα γραφεία του (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος), «για να αποφασίσουμε από κοινού το πρόγραμμα δράσης». Την αλληλεγγύη του εκφράζει επίσης με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ