Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγώνας για να προστατευτούν η ζωή και η υγεία του λαού μας

Το σταθερό ενδιαφέρον του Κόμματος για τη δημόσια Υγεία, την πλήρη στελέχωσή της με προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, ανέδειξε ξανά χτες η επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου ο Χρήστος Καπετανίδης, διοικητής του νοσοκομείου, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ευθυμία Μπουτζίκα, ο αντιπρόεδρος, Κώστας Ναζλής, γιατροί και νοσηλευτές.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επέδωσαν στον Δ. Κουτσούμπα υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση. Τόνισαν ότι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο είναι δραματικές, κάτι που δεν αντιμετωπίστηκε ούτε την περίοδο της πανδημίας, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι χρειάζεται επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού κ.ά. προσωπικού, ενώ υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες των υγειονομικών και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Εξάλλου, σε άλλο σημείο της περιοδείας, ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα και τα νέα κρούσματα στην περιοχή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: «Δυστυχώς, όπως είχαμε προβλέψει - να μη γινόμαστε βέβαια μάντεις κακών - το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και βρίσκεται στο ότι δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος των περιοριστικών μέτρων, της καραντίνας, του πρώτου κύματος του κορονοϊού, για να προετοιμαστεί και να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα. Μακάρι να είναι μόνο τώρα και να αφορά συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες, αλλά δεν αποκλείεται και όσο προχωρά ο καιρός και από το φθινόπωρο να έχουμε ένα πιο ισχυρό κύμα πανδημίας. Γι' αυτό χρειάζεται ενίσχυση των νοσοκομείων μας, στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις υποδομές που χρειάζονται, αλλά κυρίως με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία μας. Απ' αυτήν τη σκοπιά στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ή διάφοροι άλλοι τους αντιμετωπίζουν καθυβρίζοντάς τους, λέγοντας ότι δεν χρειάζονται αγώνες. Μα μόνο με τον αγώνα και την πίεση μπορεί να υλοποιηθούν αυτά τα οποία χρειάζεται σήμερα το δημόσιο σύστημα Υγείας, για να προστατευτεί η ζωή του λαού μας, η ζωή και η υγεία των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ