Σάββατο 27 Ιούνη 2020 - Κυριακή 28 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Προετοιμασίες για «απόβαση» ΑμερικανοΝΑΤΟικών τον Ιούλη

Στελέχη της Αμερικανικής Στρατιωτικής Μονάδας Μεταφορών και της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), συναντήθηκαν την Τετάρτη στην έδρα του ΟΛΑ προκειμένου να συζητήσουν την προετοιμασία της αμερικανοΝΑΤΟικής άσκησης «ATLANTIC RESOLVE 2020», η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλη. Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση στο λιμάνι.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που έχει χαρακτηριστεί από τον Αμερικανό πρέσβη «στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο» για την ανάπτυξη αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΛΑ, θα φιλοξενήσει μια επιχείρηση που «θα δοκιμάσει τα όρια και τις δυνατότητες του νέου terminal, εισπράττοντας αντίστοιχο υψηλό τίμημα για τις υπηρεσίες του».

Στο πλαίσιο της άσκησης, το λιμάνι θα χρησιμοποιηθεί από πολεμικά πλοία του αμερικανικού στρατού για τη μεταφορά στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού. Η άσκηση «ATLANTIC RESOLVE» πραγματοποιείται από το 2014, μεταφέροντας κάθε χρόνο περίπου 6.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για διάστημα 9 μηνών, οι οποίοι πραγματοποιούν ασκήσεις σε 17 χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τοπικός Τύπος, στην άσκηση θα συμμετάσχει και ένα από τα μεγαλύτερα μεταγωγικά του αμερικανικού στρατού. Οι πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για το ενδεχόμενο ένα τμήμα από τους εκατοντάδες στρατιώτες που θα συμμετάσχουν στην άσκηση να παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της άσκησης αναμένεται να μετακινηθεί για πρώτη φορά προς τις βαλκανικές χώρες σιδηροδρομικά, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη αξιοποίηση του οδικού δικτύου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ