Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
28 νέα κρούσματα κορονοϊού

Αλλα 28 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 7 είναι «εισαγόμενα» (1 από ΗΠΑ, 1 από Ινδία μέσω Ολλανδίας, 1 από Βουλγαρία, 1 από Βοσνία, 1 από Αλβανία, 2 από Προμαχώνα). 10 κρούσματα εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 3 στη Δράμα, από 2 σε Καστοριά, Ροδόπη, Λάρισα και από 1 σε Κοζάνη και Αλεξανδρούπολη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.458, ενώ 8 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Κανένας νέος θάνατος δεν καταγράφεται στα χτεσινά στοιχεία, ενώ συνολικά 192 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μέχρι αργά χτες βράδυ εκκρεμούσαν τα αποτελέσματα από τα 6.500 δειγματοληπτικά τεστ που έγιναν σε τουρίστες στα αεροδρόμια της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι αυτά τα τεστ θα είναι μόνο δειγματοληπτικά, το πολύ 8.000 τη μέρα σύμφωνα με την κυβέρνηση, τη στιγμή που ο αριθμός των τουριστών που καταφτάνουν στη χώρα προβλέπεται να αυξάνεται συνεχώς, σε μια περίοδο που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, ο ημερήσιος αριθμός νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κυμαίνεται περίπου στις 190.000.

Στο μεταξύ, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή, αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στην ΠΕ Ξάνθης. Συγκεκριμένα, στους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων: Η προσέλευση πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Απαγορεύονται ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων. Στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης ισχύουν επιπρόσθετα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της κοινότητας. Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. καθημερινά. Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στις 10 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ