Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
Αγώνας για νέου τύπου διακυβέρνηση της χώρας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι «η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα σημαίνει πραγματική επιβολή δικτατορίας, με σκοπό την εξασφάλιση των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου και εφαρμογή των μέτρων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που ευθύνονται για τη μεγαλύτερη κρίση ανεργίας και φτώχειας, την οποία περνά ο λαός στην ιστορία του.

Ολα δείχνουν, προστίθεται στην ανακοίνωση, πως η νεοφιλελεύθερη Αργεντινή των στρατιωτικών βρίσκεται σε φοβερό αδιέξοδο, όπως και γενικότερα το καπιταλιστικό σύστημα της χώρας.

Ο λαός διαδηλώνει ενάντια σε αυτά τα μέτρα και το ΚΚ απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά κινήματα, που αγωνίζονται και αντιστέκονται, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εγκαθίδρυση νέου τύπου διακυβέρνησης στη χώρα.

Το ΚΚ Αργεντινής λέει όχι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όχι στην πληρωμή του εξωτερικού χρέους και καλεί σε αντίσταση στο ΔΝΤ. Ζητά τη λήψη μέτρων κατά των πλουσίων, αύξηση των μισθών - συντάξεων - κοινωνικών δαπανών και εθνικοποίηση της εθνικής τράπεζας της χώρας. Τιμάμε, καταλήγει το ΚΚ Αργεντινής, τον λαϊκό αγώνα - αντίσταση, καθώς και τη μνήμη των 22 δολοφονηθέντων από τις αυταρχικές επιθέσεις αστυνομίας και στρατού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ