Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Αγιάτρευτες οι αρρώστιες του συστήματος

Το ΠΑΜΕ σε επιστολή του προς τη Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία Αργεντινής «Movimento Sindikal LIBERACION» εκφράζει την αλληλεγγύη του και υπογραμμίζει.

«Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την εξέγερση των λαϊκών στρωμάτων σ' όλες τις μεγάλες πόλεις της Αργεντινής. Μια εξέγερση που πυροδότησε η μεγάλη φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού της χώρας που γέννησε η πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όλοι οι οικονομικοί μηχανισμοί του ιμπεριαλισμού.

Οι εξελίξεις στην Αργεντινή επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι καπιταλιστές και οι μηχανισμοί τους λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των φτωχών χωρών, σπέρνουν τη δυστυχία για την εργατική τάξη, την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, μεγαλώνουν την ανεργία και την ίδια στιγμή μαζί με την αύξηση των υπερκερδών για τις πολυεθνικές αυξάνεται και βαθαίνει η υποτέλεια και η εξάρτηση των χωρών.

Η περίπτωση της Αργεντινής επιβεβαιώνει επίσης τις αγιάτρευτες αρρώστιες του καπιταλιστικού συστήματος και της παγκοσμιοποίησής του.

Στις κρίσιμες αυτές για το λαό στιγμές δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αιματηρούς αγώνες σας για τα συμφέρντα των λαϊκών στρωμάτων.

Είμαστε μαζί σας και ευχόμαστε να βρει η εργατική τάξη της Αργεντινής τη δύναμη που απαιτείται και τις μορφές πάλης που χρειάζεται για να ανατρέψει τη σημερινή σάπια κατάσταση και να δώσει άλλη προοπτική στη χώρα και το λαό σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ