Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ανησυχία από την άνοδο των κρουσμάτων

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χτες άλλα 27, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν στις πύλες εισόδου της χώρας. 835 κρούσματα έχουν αδιευκρίνιστη πηγή έκθεσης. Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι, με μέση ηλικία των θανόντων τα 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13.

Στην Κέρκυρα, επιβεβαιώθηκε - σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ - το έβδομο κρούσμα κορονοϊού, ένας άντρας από Ρουμανία, ο οποίος κάνει διακοπές με την σύζυγό του στο νησί και πριν από λίγες μέρες είχε υποβληθεί σε τεστ στον Προμαχώνα. Αναμένεται να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο αναφοράς.

Κλειστό μέχρι το πρωί της Δευτέρας θα παραμείνει το Κέντρο Υγείας Καλλονής μετά τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο δήμο Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των τριών φορέων του ιού. Το κενό που αφήνει το προσωρινό κλείσιμο του ΚΥ επιχειρείται να αναπληρωθεί με «ιατρείο στην πλατεία της Καλλονής, μόνο για τα απολύτως επείγοντα περιστατικά». Υπενθυμίζεται ότι 85χρονος που είναι θετικός στην covid 19, αρχικά μεταφέρθηκε με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος στο ΚΥ, χωρίς μέτρα προφύλαξης και από εκεί στάλθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ο γιος του και ο εγγονός του. Ο γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ενώ ο εγγονός του έχει χαμηλό πυρετό εδώ και 10 μέρες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η οικογένεια φιλοξένησε επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρώτο θετικό κρούσμα ανακοίνωσε και το ΚΥ Πάρου, «πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί» και ήδη ανιχνεύονται οι υγειονομικοί του ΚΥ.

Στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής θα υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο τα 600 παιδιά που φιλοξενούνται, μετά από απόφαση του ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, προσγειώθηκαν σε Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Ηράκλειο, οι πρώτες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία (η οποία βρίσκεται στη 10η θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων - 291.373).

Πόσα είναι τα κρούσματα στην Κρήτη;

Την ανεπαρκή ενημέρωση για τον αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη από την κυβέρνηση, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Οπως αναφέρει η Οργάνωση του Κόμματος για την κυβέρνηση, «είναι "ηλίου φαεινότερο" ότι επιδιώκει να καλύψει ότι τα λεγόμενα "υγειονομικά πρωτόκολλα" έχουν γίνει κυριολεκτικά σουρωτήρι για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των tour operators, των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχειακών ομίλων, θυσιάζοντας την υγεία του λαού».

Καλεί την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κρήτης και την 7η ΥΠΕ «να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία, συνολικά του λαού: Πόσα είναι τα κρούσματα, πώς κατανέμονται και πού νοσηλεύονται οι ασθενείς. Ποια είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας σε επίπεδο Κρήτης και αν είναι στελεχωμένα με υγειονομικό προσωπικό. Ποιος είναι ο φορέας εποπτείας - παρακολούθησης των ξενοδοχείων καραντίνας. Πόσα τεστ διενεργούνται καθημερινά στα αεροδρόμια κι αν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο προσωπικό η εργασία αυτή αντί για τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες. Αν έχει εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα τεστ για προληπτική αξιοποίησή τους τουλάχιστον στους εργαζόμενους στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ