Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
«Σφυρίζει» αδιάφορα η διοίκηση του ΙΤΥΕ για το επιβεβαιωμένο κρούσμα

Καθημερινά οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, πως η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Αυτό συνέβη και με τον τρόπο που αντιμετώπισε η διοίκηση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού εργαζόμενου στις αποθήκες στον Ασπρόπυργο.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, «η διοίκηση του ΙΤΥΕ από την περασμένη Δευτέρα που έγινε γνωστό το κρούσμα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών, ουσιαστικά πιέζει τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να δουλεύουν, καλώντας τους "εθελοντικά", με "ατομική ευθύνη" και να "βάλουν πλάτη" για να παραδοθούν τα βιβλία μέσα στους χρόνους.

Στη λογική ανησυχία των εργαζομένων, η διοίκηση (...) πετάει το μπαλάκι στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, τις οδηγίες του γιατρού Εργασίας (αν υπάρχει), τις συμβουλές των ειδικών του ΕΟΔΥ».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την τακτική αυτή του ΙΤΥΕ και απαιτεί να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τη διοίκηση, να κάνουν τα απαιτούμενα τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ΙΤΥΕ (εργολαβικοί, «αορίστου», σε Ασπρόπυργο, Αθήνα) να γίνονται καθημερινά απολυμάνσεις, να χορηγηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο εργαζόμενου και έγκυρη ενημέρωση.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους στο ΙΤΥΕ, ανεξάρτητα μορφής εργασίας, «αορίστου» και «εργολαβικούς» να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας, ενωμένοι και οργανωμένοι στο Συνδικάτο να απαιτήσουν τον τερματισμό του «σύγχρονου δουλεμπορίου» και όλοι οι συνάδελφοι του εργολάβου να προσληφθούν από το ΙΤΥΕ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ