Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά δουλειά δεν έχουν τα φασιστοειδή στην πλατεία Βικτωρίας

Με τις ρατσιστικές κραυγές τους δείχνουν ως ένοχο το θύμα και βγάζουν λάδι τον θύτη, καταγγέλλει σε ανακοίνωση

Από την πρόσφατη παρέμβαση του Κόμματος στην πλατεία Βικτωρίας
Από την πρόσφατη παρέμβαση του Κόμματος στην πλατεία Βικτωρίας
Την παρουσία φασιστοειδών, που «με το προκάλυμμα του κατοίκου βγήκαν από τα λαγούμια τους για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι ολιγομελείς ομάδες ακροδεξιών συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην πλατεία Βικτωρίας φωνάζοντας ξενοφοβικά συνθήματα κατά των προσφύγων, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου και του υπόδικου φασίστα Ηλ. Κασιδιάρη.

Η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι αντιδραστικές κραυγές δείχνουν ως ένοχο το θύμα, δηλαδή τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, για να βγάλουν λάδι το θύτη, δηλαδή την πολιτική της ΕΕ και των έως τώρα κυβερνήσεων, που ξεσπιτώνουν λαούς με πόλεμο και εκμετάλλευση και ύστερα τους κρατούν ομήρους και εγκλωβισμένους. Τόσο αυθόρμητη ήταν η παρουσία των "αγανακτισμένων" φασιστοειδών που συναντήθηκαν με τον ναζί Κασιδιάρη, υπό την προστασία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Προκλητική και επικίνδυνη είναι η στάση της κυβέρνησης, που πέρα από την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και τον απαράδεκτο νόμο για το Μεταναστευτικό, νομιμοποιεί τις ενέργειες των φασιστών με την παρουσία του βουλευτή της Μπογδάνου. Αυτή η στάση ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού και του εθνικισμού, ενισχύει τα επικίνδυνα αντιδραστικά πρότυπα που τρέφουν τους ναζί, όποια προβιά κι αν φορέσουν.

Το μίσος των εθνικιστών θα πέσει στο κενό. Ο λαός της Αθήνας έχει πείρα και γνώση για να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίση, πόλεμο και προσφυγιά, για να δυναμώσει η φιλία ανάμεσα στους λαούς, για να απομονωθούν οι φασίστες, η εγκληματική ιδεολογία τους που προκαλεί την εγκληματική δράση τους.

Δείχνουμε έμπρακτα τη διεθνιστική - ταξική αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους:

  • Για να βρεθεί άμεσα στέγη, με την αξιοποίηση διαμερισμάτων, κλειστών ξενοδοχείων και κτιρίων που ανήκουν στο Δημόσιο, με ευθύνη του δήμου και της κυβέρνησης.
  • Για να καταργηθεί το άθλιο καθεστώς των hot spots και να τερματιστεί ο απαράδεκτος εγκλωβισμός των προσφύγων.
  • Για να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις που καταπατούν τα δικαιώματα των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, έτσι όπως προβλέπονται στη Συνθήκη της Γενεύης.
  • Για να δυναμώσει τώρα η κοινή πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό, τον καπιταλισμό, που γεννά κρίση - πόλεμο - προσφυγιά - ρατσισμό».
Σήμερα στο Σχιστό

Σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Β' Πειραιά, θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό για να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους της δομής και τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ