Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κηδεύτηκε χτες στον Βόλο ο Β. Μάγγος

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, έγινε χτες στον Βόλο η κηδεία του Βασίλη Μάγγου, που πριν από ένα μήνα είχε πέσει θύμα άγριας αστυνομικής βίας στη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και βρέθηκε νεκρός την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του από την οικογένειά του.

Αποχαιρετώντας τον 26χρονο φοιτητή, με μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, ο πατέρας του χαρακτηρίζει «γεγονός αδιάψευστο» ότι ο γιος του ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ «άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία» και ότι «μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του».

Καταγγέλλει επίσης ότι «κανένας από την κυβέρνηση, ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω». Θυμίζουμε ότι η ιατροδικαστική εξέταση υπέδειξε ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα και αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Σε ανακοίνωση για το θάνατο του Β. Μάγγου και για την απαράδεκτη προσπάθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να βγάλει πόρισμα πριν από το επίσημο πόρισμα, για να αποκρύψει την αστυνομική βία, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) ζητάει «να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση» και καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν την ένταση της καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ