Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο

INTIME NEWS

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες σε δασική έκταση στην Πουνταζέζα του Λαυρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο πεδίο βολής της πρώην Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων, νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, παίρνοντας μεγάλες διαστάσεις. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 12.40 το μεσημέρι. Στο χώρο βρέθηκαν δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και αντιπροσωπεία της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Την προληπτική εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγ. Γερασίμου, Σουνίου, Καμάριζας εισηγήθηκε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά. Τελικά, με ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης εκκενώθηκαν ο Αγ. Γεράσιμος, η άτυπη δομή φιλοξενίας προσφύγων, τοπικό ξενοδοχείο και παιδική κατασκήνωση.

Οπως καταγγέλλει το ΕΚ Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, για το πεδίο βολής απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, «έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες στο παρελθόν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και από το Εργατικό Κέντρο, για το αν πληροί τις προϋποθέσεις να γίνονται βολές, χωρίς όμως εδώ και πάρα πολύ καιρό να έχουμε πάρει τις ανάλογες απαντήσεις από την εταιρεία. Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας του λαού της περιοχής, του Εθνικού Δρυμού και της περιουσίας των εργαζομένων, καθώς επίσης στο αμέσως επόμενο διάστημα να διαλευκανθούν και όλα τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ